Evb2

Foreslåede afskaffelse kost for GERD

I tillæg til enhver livsstil ændrer din læge kan foreslå, eller medicin, han eller hun måske ordinere at styre din GERD, en af ​​nøglerne til succes at reducere de smertefulde symptomer på refluks er at fjerne fra din kost de fødevarer, der er mest tilbøjelige til at udløse acid produktion. Identifikation af specifikke fødevarer, der forværrer din halsbrand kan tage tid og nogle trial and error, men det behøver ikke at være kompliceret eller overvældende. Mens nogle mennesker tåler visse udløse fødevarer bedre end andre, de fleste mennesker, der lider af halsbrand tendens til at reagere på mange af de primære syndere.

Der er ikke én officiel kost, der vil forhindre alle symptomer på GERD, så den bedste måde at identificere, hvilke fødevarer du tåler godt, og hvilke forværre din halsbrand er at holde en detaljeret fødevare tidsskrift for et par dage. Optag al maden (og drikke!) Du spiser, tidspunktet på dagen, og eventuelle symptomer, du oplever. Når du har bestemt din udløse fødevarer, kan du designe en kost, der vil mindske din halsbrand.

Her er nogle af de fødevarer, der har tendens til at forværre GERD:

 • Tomater: Tomater, tomatsauce, suppe, og tomatsaft er alle høj i syre.
 • Citrusfrugter: appelsiner, ananas, grapefrugt, og citroner, samt citrus juice, er som regel høj i syre, selvom nogle markeder nu tilbyde en "lav syre" appelsinjuice.
 • Chokolade: Chokolade indeholder methylxanthin, som kan slappe den glatte muskulatur i maven og løsne den nederste esophageal sphincter (LES).
 • Kaffe og te: Med eller uden koffein, kan både kaffe og te fremmer halsbrand.
 • Alkohol: Alkohol afslapper LES og øger produktionen af mavesyre.
 • Kulsyreholdige drikkevarer: Sodavand tendens til at have et højt indhold af syre, også syren kombineres med carboniseringen i sodavand og seltzers skaber kuldioxid i maven og forårsager halsbrand.
 • Stegt og fed mad: pommes frites, sauce og fede udskæringer af kød langsom fordøjelse og øge trykket i maven, derfor lægge pres på LES.
 • Spicy fødevarer: Chili, hvidløg, løg og mexicansk mad alle en tendens til at stimulere syre produktion og slappe af LES.
 • Mejeri: Flødeskum, halv-og halvt, ost og sødmælk, mens nogle mennesker bruger mælk til at skære smerten af halsbrand, kan det faktisk medføre en rebound-effekt og stimulerer syre produktion.
 • Cremet fødevarer: Cremet supper og salatdressinger ofte udløser halsbrand på grund af deres fedtindhold.
 • Fødevarer kogte i smør: Selv sunde, lavt syreindhold fødevarer kan forårsage halsbrand når kogt i fedt, fordi de har tendens til at drysse i maven.
 • Pebermynte og spearmint: Mint-aromatiseret te og slik øge acid produktion og stimulere reflux.

Husk, uanset om du spiser derhjemme eller madsted, nøglen til at fjerne fødevarer fra din kost er at være fornuftige. Det er vigtigt at tale med din læge eller en ernæringsekspert om, hvordan man bedst undgår udløse fødevarer og stadig bevare en afbalanceret, næringsrig kost. Nogle af de lovovertrædere, ligesom løg og hvidløg, også sundhedsmæssige fordele. Fordi syre tolerance varierer fra det ene individ til et andet, kan du opleve, at du kan optage en eller flere af disse udløse fødevarer i din kost uden problemer. Prøv at tilføje en ad gangen til små måltider for at teste din tolerance.