Evb2

Forberedelse til dit første læge besøg

Du har masser af spørgsmål om din mundtlige, hoved og halscancer diagnose, og du bør. At få de rigtige svar kan hjælpe med at fjerne forvirring og reducere stress.

Kom en oral, hoved, eller nakke kræftdiagnose kan være stressende og forvirrende. Faktisk viser undersøgelser, at der efter en kræftdiagnose folk husker mindre end halvdelen af, hvad deres læger siger. Ud over at udarbejde en liste over spørgsmål, er det en god ide at medbringe et familiemedlem eller en tæt ven til dit første læge besøg.

Oral, hoved og halskræft kræver som regel en team tilgang til behandling og nyttiggørelse. Gene Alford, MD, plastik-og rekonstruktionskirurgi kirurg på Methodist Hospital i Houston, siger det første spørgsmål at spørge din læge er: "Har du deltager i en tumor bord eller et tværfagligt kræftbehandling team, der har en medicinsk onkolog, stråling onkolog, hoved og hals kirurg, ansigts plastikkirurg eller plastik kirurg, en tale patolog, kirurgisk patolog, socialrådgiver, sygeplejersker og tandlæge eller oral kirurg? "

"Hoved-og halskræft udgør kun 3 procent af kræftdiagnoser. Du har brug for et hold af eksperter til at behandle det med succes, ikke nogen, der dabbles i hoved-og halscancer, "siger Guy Petruzzelli, MD, en øre, næse og hals specialist ved Saint Joseph Hospital i Chicago.

De grundlæggende spørgsmål efter oral, hoved og halscancer diagnose
Du har masser af spørgsmål at spørge din læge efter en kræftdiagnose. Det kan være en god idé at have en elsket holde listen over spørgsmål og skrive svarene ned.

Her er nogle grundlæggende spørgsmål:

  • Hvad er den fase af min kræft?
  • Hvad er mine behandlingsmuligheder?
  • Hvilken behandling option giver mig den bedste chance for fuld helbredelse med det mindste tab af funktion?
  • Hvilke risici og bivirkninger af hver behandlingsmulighed?

Specifikke spørgsmål efter oral, hoved og hals kræftdiagnose
De typer af kræft indgår under paraplyen af ​​oral, hoved og hals kræft omfatter kræft i strubehovedet eller strubehovedet, spytkirtler; nasal hulrum (luft passage bag næsen), og paranasalis sinus (små hulrum omkring næse, der befugte luften du pause i) og nasopharyngeal (et område lige bag næsen og gå direkte tilbage mod kraniet). Så afhængigt af diagnosen, vil du have specifikke spørgsmål om, hvilken type behandling du vil modtage.

De typer af behandling til rådighed, er kirurgi, strålebehandling og kemoterapi. Hver bringer sit eget sæt af spørgsmål:

Surgery. Kræft i strubehovedet eller strubehovedet, hypopharynx og spytkirtler er eksempler på hoved og hals kræft, der kan kræve specialiseret kirurgi. For kræft i strubehovedet, så spørg hvis din tale-funktionen kan blive frelst. For spytkirtel kræft, så spørg om risikoen for nerveskader. Hvis nogen kirurgi kan medføre tab af funktion eller deformitet, foreslår Dr. Alford spørge, "Er funktionelle og kosmetiske genopbygning en mulighed til rådighed for mig på det tidspunkt i mit tumor fjernelse operation?"

For hoved-og halscancer kirurgi, skal du ikke være bange for at spørge din læge, hvor mange af disse operationer, han har gjort. "Hvis din læge ikke gør mindst en måned, han sandsynligvis ikke bør gøre det på alle," siger Dr. Petruzzelli.

X-ray behandling. Røntgen behandling eller strålebehandling, kan være den primære form for behandling for næsehulen og sinus paranasalis kræft og nasopharyngeal kræft. "Der har været enorme fremskridt inden strålebehandling løbet af de sidste 10 år. Intensitet moduleret strålebehandling eller IMRT, giver os mulighed for at behandle hoved-og halscancer langt mere effektivt og med mange færre bivirkninger end før," siger Nisar Syed, MD, medicinsk direktør for stråling onkologi på Long Beach Memorial Medical Center i Californien.

Hvis du vil blive behandlet med stråling for enhver hoved-og halscancer, "Spørg om din strålebehandling center bruger image-guided IMRT," Dr. Syed siger.

Kemoterapi. Oral og svælg hoved og hals kræft er normalt behandlet med en kombination af behandlinger, der kan omfatte kemoterapi. Det stof cetuximab (Erbitux) er blot den første af en ny form for kræft narkotika for nylig godkendt af Food and Drug Administration til hoved og hals kræft. Erbitux blokerer aktiviteten af ​​et stof, der kaldes epidermal vækstfaktor, som er nødvendig for nogle kræftceller til at vokse. Kontroller at se, om din læge er bekendt med disse nye lægemidler, og hvis de kan være nyttige i din behandling.

Med en kræftdiagnose, skal du ikke være bange for at spørge om noget
"Der er ikke sådan noget som en dårlig spørgsmål," siger Alford. Han selv opfordrer patienter til at spørge deres læge, "Hvor vil du sende et familiemedlem med samme betingelse for behandling?"