Evb2

Finde kronisk træthed support

Kronisk træthed støttegrupper kan være uvurderlige for mennesker, der lever med stress og træthed af CFS. Finde et opmuntrende kilde til støtte er nøglen.

Mennesker, der lever med kronisk træthedssyndrom (CFS) ofte støder tvivl og vantro på hver tur, lige fra læger, der ikke tror på en kronisk træthedssyndrom diagnose til venner og familie, der ikke forstår, hvorfor du kan ikke bare "snap ud af det. "For disse og mange andre grunde, er en kronisk træthed støttegruppe et nyttigt ressource.

"Der er en masse fordele at støtte grupper," bemærker Alan Pocinki, MD, internist og klinisk lektor ved George Washington University Medical Center i Washington, DC "De giver validering for patienter og pragmatiske forslag, som hvordan man bevare din energi ressourcer, mens stadig at få dine huslige pligter gjort. "Støttegrupper kan også være meget nyttigt for nydiagnosticerede CFS patienter forsøger at navigere deres nye verden.

Men som Dr. Pocinki påpeger, kan finde den rigtige kronisk træthed støtte gruppe være en udfordring. Kronisk træthed syndrom patienter ofte ikke kan komme ud af sengen eller ud af huset for at deltage i en støttegruppe møde i person. Desuden er det ikke alle støttegrupper skabt lige. Nogle diskutere praktiske oplysninger, så som nyt kronisk træthed forskning, mens andre blot er "commiserating", og det er ikke altid produktive, siger Pocinki.

At finde den bedste kronisk træthed støtte gruppe

At komme i gang i din søgen efter en effektiv støtte gruppe, så spørg din medicinske team omkring pålidelig kronisk træthedssyndrom støtte grupper i området. Husk, at den første støtte gruppe du tilmelder dig måske ikke nødvendigvis være den rigtige for dig. Kig efter en gruppe, der opfylder dine specifikke behov. Pocinki rådgiver finde en kronisk træthed støtte gruppe, der giver dig nyttige oplysninger, såsom opdateringer på kronisk træthed forskning og praktiske tips til håndtering af stress og træthed.

Her er nogle af de kvaliteter til at kigge efter, når du udforske forskellige grupper:

  • Godt lederskab. Effektive gruppeledere holde diskussioner bevæger sig og ikke tillader et medlem til at dominere samtalen.
  • En blanding af mennesker. En gruppe er mest nyttigt, når en række mennesker med CFS deltage. Kig efter en gruppe, der har både langsigtede og nyere medlemmer.
  • Comfort. Sidste ende, vil du have den bedste oplevelse i en gruppe indstilling, hvor du føler dig tryg både at lytte og dele. Stol på din tarm, når du sidder i på en potentiel støtte gruppe.
  • Informativ programmer. Grupper der bringer i kvalificerede højttalere og deler nyttige oplysninger om livsstil, kost, medicin og kronisk træthed forskning giver mest gavn.

Gå online for kronisk træthed support

Online-support grupper er en glimrende mulighed for mennesker med kronisk træthedssyndrom, som ikke har energi eller ressourcer til at gå til et møde. "Nogle er meget nyttige, modereret af nogen, der virkelig ved, hvad de gør," siger Pocinki. Everyday Health, for eksempel, giver muligheder for blogging og online diskussionsfora, hvor du kan forbinde med andre mennesker, der har CFS. Husk, at ikke alle online support gruppe vil give pålidelige oplysninger, så sørg for at gøre lidt ekstra forskning for at finde ud af, hvem der er ansvarlig for indholdet på en given støtte gruppe site.

Brug et kritisk øje, når de evaluerer en kronisk træthed støttegruppe

Mens de fleste online og in-person støttegrupper har gode intentioner, kan du køre på tværs af et par, der synes tvivlsom. Undgå grupper som:

  • Love en hurtig kur
  • Bede dig om at købe produkter
  • Oplad pebret medlemskab afgifter
  • Skubbe dig til at stoppe lægens ordinerede behandlinger
  • Pres på dig for at tale om personlige oplysninger
  • Fremme mere klager end support

Hvis der ikke er nogen i nærheden af ​​dig, der opfylder dine behov, kan du overveje at starte din egen. Den Kroniske træthed og immun dysfunktion syndrom sammenslutning af europa giver tips og ideer til folk, der ønsker at starte deres egen kronisk træthed støttegruppe. Anden nyttig ressource er de os Centers for Disease Control og Forebyggelse kronisk træthed støtte gruppe side.

Hvis du eller en elsket man har kronisk træthedssyndrom, kan en effektiv støtte gruppe hjælpe opveje de invaliderende symptomer, der ledsager denne lidelse. Det kan tage lidt trial and error at finde den rette støtte gruppen, men fordelene er ofte værd at den ekstra indsats.