Evb2

Fik mund smerte? kalde en ortopæd

En ortopæd er uddannet læge, som har specialiseret sig i problemer med fødder og ankler. Du vil sikkert besøge en ortopæd, hvis du har mund smerter eller mund-relaterede sygdomme, som diabetes.

Nævne nogen kropsdel ​​- ører, næse, øjne, hjerte - og du kan finde en læge, der har specialiseret sig i at behandle den. De læger, som udelukkende fokuserer på fødder og ankler kaldes fodterapeuter eller læger af podiatric medicin.

Omkring 15.000 fodterapeuter behandler mund smerter og andre problemer i Europa, i henhold til den europæiske Podiatric Medical Association (APMA). For deres uddannelse, deltage i fodterapeuter fire års podiatric lægestudiet efter deres bachelor uddannelse. Derefter arbejder typisk i et residency program i to år.

Fodterapeuter gøre mange af de samme procedurer som andre læger, såsom at udføre kirurgi, idet røntgenstråler og ordinering narkotika. De også høre om emner, din primære læge måske ikke, som analyserer den måde, du gå og fastsættes særlige indsatse til dine sko.

Hvornår skal se en ortopæd

Selv om en familie praktiserende læge kan være et rimeligt valg til behandling af visse almindelige fod betingelser, kan din primære sundhedstjeneste læge henvise dig til en ortopæd, siger Paul F. Brezinski, DPM, en Chicago-området ortopæd og formand for Illinois Podiatric Medical Association. "Jeg vil sige, at hvis du har en specifik fod problem, din bedste chance er at gå se en podiatric læge."

Fordi flere alvorlige sygdomme som diabetes og perifer arteriel sygdom kan vise op først i dine fødder, kan en ortopæd som blev en mere udbredt sygdom, anbefaler, at du ser en intern medicin eller andet læge til at behandle dette underliggende problem, Dr. Brezinski siger.

At finde den rigtige ortopæd

Her er nogle tips til at holde i tankerne, og spørgsmål at stille, når de planlægger at se en ortopæd for mund smerter eller andre fodproblemer:

Find en læge, der er en god pasform. Det er en god idé at opsøge en ortopæd tilknyttet APMA, Brezinski foreslår, da denne store organisation vedligeholder standarder for praksis og støtter efteruddannelse for sine medlemmer. Derudover kigge efter en ortopæd med de samme kvaliteter, som du ville søge en generel læge.

"Du ønsker at have nogen, der vil besvare spørgsmål, behandle dig med høflighed, og tage tid til at forklare og uddanne dig om det problem du har," Brezinski siger.

Spørg om legitimationsoplysninger og ekspertiseområder. Ligesom andre læger, har fodterapeuter ekspertiseområder. Behandle en indgroet negl er en ting, på udkig efter en kirurg at fjerne den smertefulde knyst er en anden. Du ønsker en person med erfaring i dit problem, især hvis det er en potentielt livstruende sygdom som diabetes.

Medbring en liste over din medicin. Notere ned alle de lægemidler, du tager på et kartotekskort, Brezinski antyder. Eller bringe flasker med dig, så ortopæd vil vide doser, og hvor ofte du tager dem. Ved at tjekke din medicin, kan ortopæd lære mere om eventuelle sundhedsmæssige betingelser du måtte have. Hertil kommer, fordi en ortopæd kan ordinere medicin, vil han eller hun ønsker at sikre, at eventuelle nye recepter ikke vil forstyrre dem, du allerede tager.

Bær eller bringe dine sædvanlige sko. Det er nyttigt for lægen at se de sko, du normalt slides, især hvis du har smerter i hælen eller andre problemer, der involverer strukturer i din fod. "Hvis nogen bringer i en sko, de har været iført en god periode, kan jeg inspicere slid mønster" Brezinski siger. "Den måde, vi går, er så unik for hver af os som vores fingeraftryk. Skoene kan ofte give gode input og gode ledetråde mht., hvad kilden eller årsagen til problemet er."

Konkluderer Brezynski: Vask dine fødder og lægge på frisk strømper før overskriften til ortopæd. Fødder kan blive ildelugtende til tider, og "rene sokker er altid værdsat."