Evb2

FAD kostvaner: Et kig tilbage på vægttab tendenser

Som i mode, kommer tendenser i vægttab og går. Med hjælp fra historiske gastronomisk sarah Lohman sammenligner vi kost modeluner fra fortiden og nutiden.

The Master Cleanse, low-carb, rå mad: Disse kostvaner kan synes som moderne metoder til at tabe sig, men de faktisk alle har rødder i kostvaner, der oprindeligt var populær mere end 100 år siden. Det er budskabet historiske gastronomisk Sarah Lohman spredes gennem sin forskning på historien om de europæiske kost og på hendes blog, Four pounds mel. Inspireret af Lohman og hendes fascinerende arbejde, her er et kig på historiske europæiske kost trends - og de måder disse tendenser stadig dukker op i dag.

1840'erne: de grahamites

Dr. Sylvester Graham, en presbyterianske præst og læge fra Suffield, Conn, først populariseret udtrykket "kost", som det relaterer til at tabe. Hans metoder til vægttab, som omfattede en diæt af korn, vand og grøntsager, som udstødte kød, mel, og de fleste mejeriprodukter og æg, blev så populær hans tilhængere blev kendt som Grahamites. Graham mente godt brød var hjertet i hjemlandet og centrum for et sundt liv, går så langt som til at skabe sin egen form for mel, som ja, blev grundlaget for de Graham kiks vi stadig spiser i dag.

Nu:. Fiberrige kost dag ved vi, at fuldkorn og fiber er hjørnestene i enhver sund kost, fordi de giver en bred vifte af mikronæringsstoffer som zink og selen, kan hjælpe med at regulere blodsukker, og gør du føler dig fuld hurtigere. Graham hævdede også, at kemiske tilsætningsstoffer i fødevarer var skadeligt for kroppen - en idé, der er nyligt populære i dag.

1850'erne: calisthenics

Markedsføres som "de blidere gymnastik" for piger gymnastik var den første populære gruppe workout klasse. Igennem 1800'erne og begyndelsen af ​​1900'erne, blev formaliseret callisthenic træning oprettet (billedet til venstre) med tanken om, at holdtræning fremmet disciplin og sundhed.

Nu: CrossFit I dagens verden, er en gruppe træningshold hverdagskost, undervisning alt fra mavedans til militær boot camp.. Og selvom ingen ville kalde fitness dille Crossfit en blidere version af noget, det er en moderne udformning af en gymnastik-inspireret træning. CrossFit klasser, der har poppet op i studier rundt om i landet, er høj intensitet træning, sikring gymnastik, cardio og styrketræning i én udfordrende kalorieindhold brænde.

1860'erne: Den Banting kost

I 1860'erne skabte britiske bedemand-turned-diæt pioner William Banting af Banting Diet, verdens første low-carb livsstil på råd fra sin læge, William Harvey. I Banting berømte bog Breve om Fedme, skitserede han sin højt proteinindhold, lavt sukkerindhold kost plan, citerer hans personlige vægttab succes som et bevis på dens effektivitet. Det sidste ende blev så populær, at "bant" og "Banting" blev dagligdags erstatninger for "kost" og "slankekure" i europæisk leksikon.

Nu:. Low-carb diæter Når low-carb Atkins og South Beach kost fejet nationen i 1990'erne og begyndelsen af 2000'erne, mange eksperter citeret Banting som tidlig kilde til low-carb diller. Faktisk udholdt både Robert Atkins og Banting lignende offentlige angreb på deres personlige sundhed, idet kritikere hævder deres anbefaling til høj kødforbrug var skadelig. Dag, selvom, bytte sukker til protein er stadig en af ​​de mest populære måder at tabe sig.

1900: kommercielle kost produkter

Dr. John Harvey Kellogg s Battle Creek Sanatorium i Battle Creek, Michigan, var en af ​​de mest indflydelsesrige slankekure institutioner i det tidlige 20. århundrede, og dens virkninger stadig mærkes i dag. Omkring dette tidspunkt blev fødevarevidenskab opfundet, og eksperterne begyndte at tale om mad i form af kalorier. Kellogg opført kalorieindhold tæller for hvert menupunkt på sanatorium, popularisere tælle kalorier for europæiske Dieters. Kellogg indflydelse omfatter også fremkomsten af ​​kommercielt produceret morgenmadsprodukter og den første kommercielle køderstatningsprodukt solgt på de europæiske markeder - en løgnehistorie kaldet protuse han fra jordnøddesmør, grøntsagsbouillon, urter, og seitan, en høj-protein hvedegluten.

Nu:. Tælle kalorier "Kalorier i vs kalorier ud," forbliver en af de mest populære kost overbevisninger i dag, selvom kalorieindhold optælling er meget lettere nu med hjælp af online-programmer, smartphone apps og nemme at følge, point -baserede vægttab systemer såsom Weight Watchers.

1900'erne: fastende

Omkring samme tid Kellogg drevet sit sanatorium, forfatter Upton Sinclair (mest kendt for The Jungle) populariseret faste. Lohman siger, at han nogle gange hurtigt for op til 15 dage, kun spiser rå grøntsager og frugtsaft i mellem faster.

Nu:. Juice udrensning og faste Både dengang og nu blev Sinclair tilgang til fastende set som ekstreme. Men i dagens kost landskab, er rå fødevarer kost, juice renser og intermitterende fastende stadig populære måder at tabe sig, selvom mange eksperter enige om, at renser ikke fremmer varigt vægttab.

1940'erne: vitaminer

Hvis du nogensinde har spekuleret over, hvor mantraet "du er hvad du spiser" kom fra, kigge efter længere end Victor Lindlahr. En europæisk ernæring ekspert i 1930'erne og 40'erne, Lindlahr skrev Du er hvad du spiser, en tidlig helsekost bog, der er krediteret med popularisering af sætningen. Lindlahr mente, at den nationale besættelse "reducere" eller slankekure ved at skære hele fødevaregrupper, føre til sundhedsmæssige mangler, hvilket fik ham til at skabe og sælge de første kommercielle vitaminer.

Nu:. Vitaminer, kosttilskud og mere i dag, vægttab piller, vitaminer og kosttilskud betragtes kost kur-alls af nogle, selvom ernæringsmæssige data stort set støtter, at tanken om, at indtagelse af hele fødevarer i stedet for kosttilskud er sundere rute. Dog kan et vitamin rutine være yderst gavnligt, hvis der er huller i din kost. For eksempel, hvis du ikke spiser meget fisk overveje at tage omega-3 fiskeolie kapsler, hvis du er vegetar eller veganer, tage en B12 supplement til at erstatte de næringsstoffer, der findes i animalske proteiner.

For mere vægttab og fedme nyheder, Følg på Twitter fra redaktørerne af