Evb2

Facing dit første læge besøg for myelomatose

7 tips til at hjælpe dig med at forberede.

Måske du har været træt og tørstig, har knoglesmerter i ribbenene eller ryg, måske du får hyppige infektioner og feber. Uanset hvad dine symptomer, er det blevet foreslået, at du måske har myelomatose og du nu står dit første læge besøg for at finde ud af.

De følelser fremprovokeret af possibile diagnose af myelomatose er komplekse og intens. Du kan føle dig bange, forvirret, angst, eller vred, eller du kan være følelsesløs. De følgende tips fra den europæiske Cancer Society, den internationale Myeloma Foundation, og andre kan hjælpe dig med at erstatte frygten med en følelse af empowerment på denne første lægebesøg.

Må ikke lægge det ud: Benægtelse kan være en magtfuld kraft. Du kan føle, at du ønsker at udskyde udnævnelsen eller annullere den i sidste øjeblik. Sådanne følelser er normale, men ikke i din bedste interesse. Hvis du har myelomatose, vil gå til lægen give dig og din læge til at begynde at udvikle en behandlingsplan. Hvis du ikke har det, vil du være i stand til at udelukke det som årsag til dine symptomer og fortsætte forsøger at komme til bunds i, hvad der sker med dit helbred.

Vær forberedt: Det er sandsynligt, at du vil blive bedt om at medbringe eller har sendt resultaterne af tidligere test, der har ført læger at mistanke om du måske har myelomatose, såsom blod arbejde, urinprøver og røntgenstråler. Hvis du ikke har fået udleveret en liste over nødvendige elementer, bede om en. Andre ting at være sikker på at bringe medtage din forsikring oplysninger formularer du er blevet bedt om at udfylde på forhånd oplysninger om din generelle sygehistorie, navne, telefonnumre og adresser din nødsituation kontaktperson og praktiserende læge, en liste over den medicin, du tager, og de doser, penge til din co-betaling, og en liste over eventuelle spørgsmål, du har, sammen med en pen og papir til at skrive svarene ned.

Medtag et andet sæt ører: Hvis det er muligt, så spørg en familiemedlem af ven, som du stoler på og føler sig trygge ved at ledsage dig til udnævnelsen. Denne person tilstedeværelse vil være en kilde til støtte for dig, og han eller hun kan fungere som et andet sæt ører, lytte til hvad der bliver sagt, tage noter efter behov, og hjælpe dig til senere huske og forstå noget, du måske er gået glip om din diagnose.

Tal om, hvordan du føler: Hvis du føler dig ængstelig eller nervøs før din udnævnelse, kan det hjælpe at tale om det, enten med venner og familie eller online via kræft støttegrupper, chat grupper eller opslagstavler. Aftapning op dine følelser må forventes at stige, ikke falde, disse følelser.

Husk, at hver sag er forskellig: Hvis du forskning myelomatose før din udnævnelse, huske på, at udviklingen af din sygdom og den nødvendige behandling kan variere meget fra person til person. Hvis du læser, for eksempel omkring en myelomatose patient, der har behov for en stamcelletransplantation, betyder det ikke, du ville brug for en, selv om det viser sig, at du har myelomatose. Også huske, at de oplysninger, du finder, kan være misvisende eller endda usande, hvis det ikke kommer fra en troværdig kilde. Dobbelt-tjek alle oplysninger, du finder med din læge.

Vær forberedt på flere tests: Husk, at din læge ikke kan være i stand til at fortælle dig, hvis du har myelom ved besøget. Han eller hun kan have brug for yderligere oplysninger eller anmode om yderligere test og bede dig om at planlægge et opfølgende besøg for resultaterne. Med denne viden kan hjælpe dig med at undgå at blive skuffet, hvis du forventer et endeligt svar på det første udnævnelse.

Ræk ud: Har du spørgsmål? Brug for at snakke? Ønsker du mere information? Den europæiske Kræftens Bekæmpelses National Cancer Information Center har trænet frivillige rådgivere til rådighed ved telefonen 24 timer i døgnet, syv dage om ugen til at tale med dig om dine bekymringer. Ring gratis til: 1-800-227-2345.