Evb2

Ethan Zohn og Jenna Morasca få en HIV-test - og så skal du

Den "daglige sundhed« værter hold op med det græsrøddernes projekt, der spreder kendskabet til hiv og aids i Washington, DC, område gennem sport.

Som et par, du få tid til romantiske datoer, fitness datoer, sex datoer, selv finansiel planlægning datoer, men hvornår er det sidste gang, du gjorde en dato for at få en HIV-test sammen?

Hvis det har været et stykke tid, så er det tid til at planlægge en test med din partner.

Everyday Health co-værter Ethan Zohn og Jenna Morasca, der har været sammen i mere end otte år gjorde netop det på den kommende episode featuring Græsrods Project, et team af college atleter, der formidle AIDS og budskaber om forebyggelse blandt udsatte unge i Washington, DC

Omkring en million europæere har hiv eller aids - og omkring 20 procent har ingen anelse om de er smittet. Priser er de højeste i Washington, DC, hvor man i 20 beboere lever med virus.

"Vi gjorde nogle fremskridt, og nu er vi taber nogle jorden," forklarer Everyday Health medicinsk direktør Mallika Marshall, MD, i episoden. "Organisationer som dette forhåbentlig vil bringe fokus tilbage på den kendsgerning, at vi er nødt til at forhindre det, fordi der er stadig ingen kur mod hiv."

Scorede et mål for HIV / AIDS bevidsthed

Tyler Spencer begyndte Græsrods projektet efter interneringen med Ethan non-profit Græsrods Soccer, der bærer HIV og AIDS budskab til Afrika og videre. Næsten tre år senere, har Spencer rekrutteret 250 Division 1 kollegium atleter til at bruge sport til at undervise børn om HIV / AIDS, og hvad de kan gøre for at beskytte sig mod smitte. "Hvad er godt ved det er, at børnene er learning by doing", Spencer siger.

En anden måde Græsrods Project håber at gøre en forskel er at tilskynde alle seksuelt aktive mennesker eller dem med andre risikofaktorer for at få testet for HIV - noget, der er virkelig så simpelt som at børste tænder.

Faktisk viser Ethan og Jenna, hvor let det er under episoden, da de hver især får en mundtlig svaber HIV-test, som giver resultater på bare 20 minutter. "Det er hurtigt, nemt, og det er vigtigt at kende din status," Ethan sagde. Besøg det amerikanske Centers for Disease Control (CDC) HIV side for at finde en HIV-test i nærheden af dig.

Ud over en mundtlig hiv-test, kan du også gøre et hjem blod-prøvetagning test, hurtige hiv-test eller standard HIV-test, som alle foranstaltning HIV-antistoffer i blodet.

Hvem skal blive testet for hiv / aids og hvornår?

CDC anbefaler, at par bliver testet for hiv, før de har sex for første gang. Hvis du har haft sex med en person, hvis seksuelle historie, du ikke kender, skal du også blive testet.

Andre adfærd, der kan øge din risiko for at pådrage sig hiv:

  • Brug injiceret narkotika eller delte kanyler
  • At have ubeskyttet sex
  • Udveksling sex for narkotika eller penge
  • Bliver diagnosticeret med eller behandlet for hepatitis, tuberkulose eller en seksuelt overført sygdom
  • At have ubeskyttet sex med nogen, der kunne svare ja til nogen af ​​de foregående spørgsmål.

Hvis du fortsætter med at engagere sig i nogen af ​​disse risikabel adfærd, bør du blive testet hvert år eller oftere, hvis din læge anbefaler det.

For at finde ud af mere om hiv og aids og forebyggelse, fange den fulde episode af Everyday sundhed, "Græsrøddernes projektet vs hiv / aids," denne weekend, og tjek din lokale programoversigter for luft tider her.