Evb2

Ernæring for ovariecancerpatienter

Behandling for kræft i æggestokkene kan zappe din appetit og gøre spise vanskelig, men det er vigtigt, at du får de næringsstoffer, du har brug for.

Som kvinde gennemgår behandling for kræft i æggestokkene, har du forskellige kostbehov end før du startede din kræft i æggestokkene behandling planen. Kemoterapi og andre behandlinger, samt kræft i sig selv, kan gøre spise vanskelig. Men din krop har brug for masser af energi til at holde det going strong, så den rigtige madplan er vigtig. Dette gælder også for kræft i æggestokkene overlevende.

Kræft i æggestokkene: hvorfor du har brug for en afbalanceret kost

Fødevarer og kalorie behov vil variere afhængigt af, hvor du er i din ovariecancer behandling samt bagefter.

"Enhver kræftpatient undergår behandling såsom kirurgi eller kemoterapi bør se en registreret diætist for en individualiseret ernæring behandlingsplan, "siger Sharlene Bidini, et onkologisk ernæring specialist på Oakwood Center for Cancer Care i Dearborn, Michigan" Patienter kan kræve ekstra kalorier og protein for helbredelse efter en total abdominal hysterektomi. "

Kræft i æggestokkene: at skabe en afbalanceret kost

At presse ekstra kalorier og proteiner i din kost, kan du prøve følgende fødevarer:
  • Mejeriprodukter, ligesom ost og mælk
  • Æg
  • Saucer, dressinger, og andre højt kalorieindhold krydderier
  • Smør og olie til madlavning
  • Nødder, for snacking og at tilføje til retter

»Nogle kemoterapi har minimal ernæringsmæssige bivirkninger, mens andre har en høj sandsynlighed for kvalme og opkastning eller andre bivirkninger, der påvirker patientens lyst til at spise," siger Bidini. Hvis du ikke kan tåle at spise ofte, øge de måltider, du kan spise med ekstra kalorier fra disse fødevarer.

Kræft i æggestokkene behandling: fordøjelses bekymringer

"Særlige kosten bekymringer omfatter forstoppelse, tarmobstruktion, eller diarré," siger Bidini. "Ernæring anbefalinger til ovariecancerpatienter afhænge af, om patienten er at have regelmæssig afføring."

Hvis du lider af diarré, holde dig hydreret med masser af vand, juice og supper. Undgå mælk og andre mejeriprodukter, koffein og kulsyreholdige sodavand og fiberrige fødevarer. Hvis forstoppelse plager dig, med fokus på væske og hydrering er endnu vigtigere. Du skal også være sikker på at du spiser nok fiber, så spiser frugt og grøntsager, fuldkorn og bønner.

Efter kræft i æggestokkene behandling: ernæring behov

Når din behandling er overstået, og du er en kræft i æggestokkene overlevende, din kost er stadig meget vigtig. Fokuser dine ernæringsmæssige behov på at få masser af frugt og grøntsager gør dem til en del af hvert måltid. De bør fylde omkring halvdelen af ​​din tallerken ved måltiderne, og du skal bruge mindst fem portioner dem hver dag.

Magert kød og andre proteiner er også godt for kræft overlevende kost. Spise masser af kylling, laks og andre omega-3-rige fisk. Fuldkorn er afgørende, også, tilføje hele korn brød eller brune ris til dit måltid plan for at sikre, at du får kornene du har brug for.

Selv hvis du har brug for ekstra kalorier i din kost for at hjælpe med at få dig gennem din kræft i æggestokkene behandling, kan du stadig opretholde en sund kost og vægt. Du er nødt til at spise hvad der smager godt til dig, og hvad der vil give dig energi og lindre dine symptomer. Den rigtige kost kan hjælpe dig til at føle sig godt, energisk og positiv, som alle er meget vigtige som du kæmper kræft i æggestokkene.