Evb2

Er du har en midtvejskrise?

Nå midaldrende kan være tilfredsstillende for nogle og mere bekymrende for andre. Find ud af tegnene på en midtvejskrise.

Midtvejskriser er genstand for mange vittigheder - midaldrende mænd køber sportsvogne, hænge ud på barer, og generelt handler halvdelen af ​​deres alder. Den uheldige virkelighed er, at de fleste midtvejskriser er noget, men sjovt, og midtvejskrise symptomer kan mærkes af kvinder såvel som mænd.

En midtvejskrise kan rive en familie, et ægteskab eller en individuel hinanden og efterlade en masse ofre i sit kølvand. "En person, ofte gør en impulsiv beslutning ukarakteristisk eller ændrer deres livsstil dramatisk," siger Sheila K. Collins, ph.d., en psykoterapeut og forfatter Stillpoint: The Dance of Self-Caring og Self-Healing. "Jeg har set mænd kommer til deres koner og sige uden nogen advarsel, 'Jeg har besluttet jeg ønsker ikke at være gift længere.'"

Hvad du kan opleve i løbet af en midtvejskrise

Til den udenforstående iagttager kan de aktioner, der i løbet af en midtvejskrise virke udslæt eller endda dumt. Men under overfladen har en masse følelser og oplevelser stået på i lang tid at føre til dette øjeblik. En midtvejskrise "ikke bare 'forekommer," siger Penny B. Donnenfeld, ph.d., psykolog i privat praksis i New York "Vi taler om udviklingen over tid af negative selvevalueringer -. Følelse af at være begrænset og tynget af livets ansvar, med begrænset valg, eller for at have forpasset muligheder for valg, der er ikke længere tilgængelig. "

Når det kommer til mænd og midtvejskrise, er deres professionelle liv ofte menes at spille en vigtig rolle. "For mænd, sker det ofte, når de begynder at plateau i deres karriere," siger Dr. Collins. "Der begynder at være en realisering af de begrænsninger af tid, talent og ressourcer på folks liv. Nogle spørgsmål spørger de er "Er det hvor jeg skulle?" eller "Er det alt der er?"

Mens folk ofte tænker på mænd, der en midtvejskrise, kan kvinder blive påvirket på samme måde, tilføjer Collins. "Ofte fordi kvinder oftere har taget deres børneopdragelse roller i betragtning i deres liv, kan det have sat dem 8 til 10 år bag deres mandlige jævnaldrende på karriereforløb," siger hun. "Deres midtvejskrise krise, hvis de har en, opstår senere."

Selvfølgelig er en karriere ikke den eneste faktor, når det kommer til en midtvejskrise. "A midtvejskrise krise kan ske, når det sidste barn forlader hjemmet, eller når nogen erfaringer sorg over et betydeligt tab - en forælders død, en karriere vending eller tab af job eller en udfordring for deres helbred, "siger Collins.

Navigerer en midtvejskrise

Hvis nogen symptomer på en midtvejskrise påvirke dig eller din partner, er der muligheder for at komme gennem disse udfordrende omstændigheder. Her er råd, der kan hjælpe:

  • Kig på lyse side. "En midtvejskrise revurdering kan være en positiv ting," siger Collins. "I virkeligheden er det nok en god idé for ægtepar, forretningspartnere og enkeltpersoner til at tage tid at revurdere deres liv fra tid til anden gennem hele deres livscyklus."
  • Vær proaktiv. Når du har denne diskussion, er det tid til at handle på disse muligheder og se, hvilke nye og spændende retninger, de fører dig i. Et par muligheder omfatter at tage en klasse, der går på en tur, gentilslutning med folk fra fortiden, eller uddannelse efter en ny karriere, siger Donnenfeld.
  • Undgå forhastede beslutninger. Ved at vurdere tingene fra tid til anden, kan folk gøre gradvise, målte ændringer, i modsætning til forhastede dem, der kan skade en karriere, en familie eller et liv unødigt, tilføjer Collins. "Husk, det kan være tid til at bare stå der og gøre ingenting. Lad støvet bilægge før din retning bliver klart, "sagde hun rådgiver.
  • Være en god lytter. Hvis din partner er den ene oplever krisen, så prøv at virkelig høre og forstå, hvad din elskede går igennem. Siger Donnenfeld, "Du skal ikke benægte deres følelser eller forsøge at" ordne "med det samme." I processen med at tale om problemet, kan mange mulige løsninger på midtvejskrise begynder at flade. "Du kan regne ud nogle ting, som han eller hun ønsker at gøre for at hjælpe livet føles mere meningsfuldt," siger hun.
  • Søg hjælp udefra. Endelig skal du huske, at der er absolut ingen skam i at se en terapeut til at tale ud af problemer. Midlife kan være en tid med store, overvældende følelser, og mange en stærk mand eller kvinde har brug for hjælp arbejder deres vej gennem disse følelser.

Det er muligt at navigere sikkert gennem en midtvejskrise. Erkender tegn og udforske dine muligheder er nøglen til at bevæge sig fremad ind i den næste fase af dit liv.