Evb2

Er det GERD eller et hjerteanfald?

Brystsmerter kan signalere et hjerteanfald, eller det kan blot være et slemt tilfælde af halsbrand. Vent ikke med at finde ud af, straks søge lægehjælp.

Følelsen af ​​en skarp, brændende smerte fylde dit bryst er en skræmmende, især hvis du ikke kender årsagen. Man kunne halsbrand forårsaget af gastroøsofageal refluks sygdom, også kendt som GERD, kunne det også være en potentielt dødelige hjerteanfald. Så hvordan kan du fortælle forskellen?

Mere end halvdelen af ​​de fem millioner mennesker, der går på skadestuen klagede over smerter i brystet hvert år lærer deres smerte er ikke hjerte i naturen. I sidste ende er så mange som 60 procent af dem diagnosticeret med Gerd. Men det betyder ikke, du skal ikke kalde på hjælp, hvis du føler smerter i brystet, uanset hvad enden diagnose.

Læger anbefaler, at folk kalder 911, hvis de lider af nogen form for smerter i brystet, også selv om de har mistanke om det er Gerd-relaterede halsbrand. Det er meget bedre at spille det sikkert. Men mens hjerteanfald og halsbrand føler ens, er der måder, du kan fortælle dem fra hinanden. Her er fem spørgsmål, som kan hjælpe dig med at fortælle et hjerteanfald af halsbrand.

Hjerteanfald eller halsbrand: 5 spørgsmål at stille

 1. Hvilken type af smerte er det?

  GERD-relaterede halsbrand indebærer en brændende fornemmelse lige under dit brystben eller ribben. Det brændende fornemmelse kunne bevæge sig op mod din hals, da syren stigninger op. Smerten vil stige, hvis du bøjer over eller ligge ned, eller hvis du forsøger at løfte noget tungt.

  Et hjerteanfald, på den anden side indebærer, vil en kedelig tryk eller smerte i midten af ​​brystet, der kommer pludseligt og alvorligt. Følelsen af ​​fylde eller trykken også kan forekomme, som om nogen er klemme brystet. Smerten kan sprede sig til dine arme, skuldre eller nakke, noget der sjældent sker med halsbrand.

 2. Hvilke andre symptomer jeg har?

  GERD-relaterede halsbrand ofte vil medføre en sur smag i bagsiden af ​​din mund fra sure opstød. Hjerteanfald ofte producerer koldsved, et symptom ikke er almindelig i halsbrand, samt svimmelhed, kvalme, åndenød og hjertebanken.

 3. Hvad lavede jeg da smerten begyndte?

  GERD-relaterede halsbrand sker normalt omkring 30 til 45 minutter, efter at du har spist et stort måltid, især hvis du ligger ned med det samme bagefter. Det kan også ske, hvis du har spist fed eller fedtet fødevarer, sure fødevarer, krydret fødevarer, eller fødevarer, der indeholder koffein.

  Hjerteanfald opstår ofte efter fysisk anstrengelse, at pigge dit blodtryk. De er også mere tilbøjelige til at forekomme i tider med høj stress - for eksempel, forekommer de fleste hjerteanfald i december og januar, omkring helligdage.

 4. Hvor længe har smerterne varet?

  GERD-relaterede halsbrand smerte typisk vil aftage efter 5 til 10 minutter. Hjerteanfald smerter er længerevarende og kan blegne og komme tilbage.

 5. Hvad gør smerten gå væk?

  GERD-relaterede halsbrand vil reagere på antacida. Hjerteanfald smerte vil reagere på nitroglycerin tabletter.

  Igen, selvom du ikke tror, ​​du lider af et hjerteanfald, bør du modtage lægehjælp, bare for at sørge. Hvis du har et hjerteanfald, kan prompt pleje redde dit liv. Hvis du lider af GERD snarere end et hjerteanfald, kan lægen ordinere medicin til at hjælpe med at lette dine symptomer. Lægen kan også tjekke for at se, om din GERD har forvoldt nogen fysisk skade.