Evb2

Ensomheden - demens link

Kan have en stærk socialt netværk fald demens risiko? eksperter siger ja - og her er hvorfor.

Forholdet mellem demens og ensomhed er en kompliceret. Data tyder på, at mennesker, der har en stærk social støtte og er socialt aktive, er mindre tilbøjelige til at have demens symptomer. Og når folk begynder at opleve kognitive, kan de trække sig tilbage og føler sig ensomme - hvilket kan øge deres risiko for depression og demens.

"Der er en undersøgelse, der så på risikoen for demens hos personer over 70 eller endda 75 og fandt, at mennesker, der har solid social støtte har en lav risiko for demens," siger Ross Andel, ph.d., lektor ved School of Aging Studies i kollegiet af Behavioral og EF Sciences ved University of South Florida i Tampa. Andel forklarer, at der er mange grunde til, at dette kan være tilfældet, men ingen klar forklaring. Mulighederne omfatter:

  • Mentale udfordringer. Mennesker, der har et bedre socialt netværk har mere intellektuel stimulation.
  • Stress forebyggelse. Et godt socialt netværk reducerer stress og depression, som begge øge risikoen for demens symptomer.
  • Oplevet støtte. Nogle undersøgelser tyder på, at blot at tro nogen er der, når du har brug for dem gør en forskel for dine kognitive evner.

En undersøgelse af 800 voksne viste, at de mere sociale aktiviteter, de deltager i løbet af ugen, jo mindre sandsynligt at de var til at opleve nogen form for kognitive svækkelser. På bagsiden, er risikoen for isolation klar: En nylig undersøgelse viste, at midaldrende voksne, der bor alene er dobbelt så tilbøjelige til at udvikle demens som deres jævnaldrende. Bliver enke eller skilt tilføjet til risiko.

Ensomhed, depression og demens

Forbindelsen mellem ensomhed, depression og demens bliver endnu mere komplekst, når en person har demens. Dette er fordi demenssymptomer kan forårsage en person til at trække socialt stadier af demens fremskridt. Forlegenhed og skam kan få folk til at undgå social interaktion, siger Shawn Herz, MSG (Masters of Science i Gerontologi), direktør for programmer på Los Angeles Caregiver Resource Center, et program fra University of Southern California i Los Angeles. Alligevel mennesker med demens kan stadig nyde godt af social interaktion - under de rette omstændigheder, og med passende geriatrisk pleje.

Her er nogle tegn på, at din elskede med demens kan opleve ensomhed:

  • Tilbagetrækning. De kan være "at nægte at se folk, nægter at gøre noget, de plejede at gøre," siger Herz.
  • Depression. Mange mennesker kæmper med depression og demens og depression kan medføre en følelse af ensomhed.
  • Tears ". Du ser folk grædende oftere," bemærker Herz.

Hvordan til at lette følelse af ensomhed

Så hjælpeløs som du måske føler, når du først indser din elskede oplever ensomhed, er der nogle trin, du kan tage for at hjælpe, herunder:

  • Se, at den person får depression behandling. Hvis din elskede kæmper med depression, søger behandling. Dette kan lette nogle af de følelsesmæssige byrde, han bærer.
  • Besøg jævnligt. Hvis din elskede eller ven ikke leve med dig, gør et punkt besøge med ham på en regelmæssig basis. Deres tilstedeværelse gør en forskel, selv om nogle besøg ikke går så glat som du kunne håbe. Du kan lave et punkt for at invitere andre mennesker til at besøge, også.
  • Kig ind voksen dagtilbud. Folk, der har demens klarer sig godt i voksen dagtilbud indstillinger med uddannet geriatriske plejepersonale, siger Herz. Faktisk er pårørende ofte dem, der er mest modstandsdygtige over for disse ordninger, fordi de har svært ved at visualisere deres elskede i dagpleje. Men data viser, at regelmæssig voksen dagtilbud fremmøde kan forsinke plejehjem, siger hun. Snacks og aktiviteter med andre voksne virkelig lethed ensomhed - og også give de pårørende en pause i et par timer.
  • Arrangere aktiviteter. Hvis din elskede er i en bolig facilitet, finde ud af om gruppens aktiviteter, der er tilgængelige og egnede for de forskellige stadier af demens.

Depression og demens ofte går hånd i hånd, især når din elskede kæmper med ensomhed. Men der er en masse du kan gøre for at lette byrden.

Find mere information i Everyday Health Alzheimers sygdom center.