Evb2

En prepregnancy dental helbredsundersøgelse

Din reproduktive system er ikke den eneste del af kroppen, der har brug for opmærksomhed, når du tænker på at blive gravid - så gør dine tænder. Det er derfor nu er et godt tidspunkt at besøge tandlægen.

Realiseringen af ​​et barn er helt sikkert noget at smile af. Men før du begynder Operation Conception, skal du sørge for, at disse pearly hvidvinene (og lyserøde tandkød), er klar til at møde graviditeten udfordring, og vice versa. Det er rigtigt - ikke kun kan graviditet tage en vejafgift på din mund, men din mund (hvis det ikke er i tip-top form) kan også tage en vejafgift på din graviditet. Tandproblemer af alle slags er mere tilbøjelige til at dukke op, når du forventer (skyde skylden på de hormoner), kan ubehandlet henfald føre til hele systemet infektion (noget du absolut ikke ønsker under graviditeten), og alvorlig tandkødssygdomme er forbundet med graviditet komplikationer. Alle blandt de mange grunde til at tilføje en tand besøg hos din før-graviditet to-do liste, lige ved siden af de fordom checkups du har planlagt med din primære pleje læge og din ob-GYN (eller jordemoder).

Hvorfor skal du se en tandlæge, før det bliver gravid

Har du været skubbet dit årlige dental helbredsundersøgelse for... år? Tid til at stoppe procrastinating og begynde indtaster din tandlæge. Først fordi en fordom dental besøg vil give dig en chance for at få de nødvendige røntgenbilleder taget før graviditeten målerens drift (da det er klogt at undgå at udsætte din lille en til selv meget lave doser af stråling, rutinemæssige dental røntgenstråler er normalt udskydes til efter levering). For det andet, vil det også give dig tid til at få nogen tandproblemer fast (det hulrum, der har til at få fyldt, kronen, du har ventet på, at tyggegummi arbejde, du hårdt brug for). Mens det er sikkert (med de rigtige forholdsregler) for at få tandbehandlinger udført under graviditeten, er det absolut smartere at have det arbejde bag dig, før sperm mødes æg. Tredje (og det gælder selv dem "look-ma-no-hulrum" typer), vil du være i stand til at starte graviditet med frisk skrubbede tænder, takket være den omfattende rengøring du vil modtage.

Her er en anden grund til, at nu er det tid til at åbne bredt for tandlægen og hygenist: graviditet hormoner kan gøre et nummer på din mund. For én ting, vil disse hormoner gøre dine tænder ekstra sårbar over for forfald - en overbevisende sag for at starte ud med en professionelt renset indstillet. For det andet bliver dit tandkød (ligesom de andre slimhinder i kroppen) hævede og betændte når et barns om bord, og de er tilbøjelige til at bløder let. Alt, følsomhed og hævelse gør dem tandkød mere modtagelige for plak og bakterier, hvilket (i nogle kvinder) til tandkødsbetændelse. Ubehandlet tandkødsbetændelse kan udvikle sig til en mere alvorlig tyggegummi tilstand kaldet parodontitis, som er forbundet med en række af graviditet komplikationer, såsom for tidlig fødsel, præeklampsi, og svangerskabsdiabetes. Derfor er det fornuftigt at løse eventuelle problemer før end senere - og definitivt, før de tager en drejning til det værre. Hvis der er plads til forbedringer gum-eller tand-wise, diskutere en handlingsplan med din tandlæge. Hvis du har masser af tandproblemer, der har brug behandling, sørg du give dig selv masser af tid til at få det hele taget sig af, før du starter din baby-making motorer.

Tandpleje før (og efter) at blive gravid

For at beskytte dine tænder både nu og når du er tygge for to, være kræsen tandtråd og børstning. For at beskytte mod huller i tænderne, bruge en fluortandpasta, og børste tungen for at minimere bakterier i munden. Kan ikke komme til en vask til at børste efter at have spist? Tygge på en pind af sukkerfrit tyggegummi sødet med xylitol (tygge nogen tyggegummi øger spyt, som skyller tænderne og tandkød indeholder xylitol rent faktisk kan hjælpe med at forhindre henfald) eller nippe til mælk, gnaske på ost eller crunch på nogle nødder (alle tre af disse kan hjælpe vaske væk resterende kulhydrater, samtidig med at neutralisere tand rådnende syrer i munden). Se, hvad du spiser under og mellem måltiderne, også. Skær ned på dit indtag af simple sukkerarter (som slik og sodavand), forbruge masser af fødevarer med højt C-vitamin (som styrker tandkødet og mindsker chancerne for blødning), og knogle op på fødevarer med højt calcium og D-vitamin (hvilket hold op at styrke tandemaljen, sammen med dine knogler). Og selv hvis du har fået den helt klart på din fordom dental helbredsundersøgelse, planlægge endnu et besøg med din tandlæge, mens du forventer at få en anden rengøring og holde øje med dine tænder og tandkød. Efter alt, vil du ønsker at smile billede-perfekt, når det er tid til at snappe de første mor-og-barn billeder!