Evb2

En partners guide til testikelkræft

Hvis du er i et forhold med en mand, der behandles for testikelkræft, der er meget at du kan gøre for at hjælpe ham med at komme igennem denne udfordrende tid.

Testikelkræft direkte påvirker sundheden af ​​unge mænd, som indirekte ændrer livet for deres kærester, koner, eller partnere. Disse patienter kan være i et nyt forhold eller ægteskab med en partner af samme alder - en person, der måske aldrig har set kræft close-up eller serveres som den primære omsorgsperson for en person med en alvorlig sygdom.

"Kræft kan bringe par tættere på eller lægge pres på forholdet," siger Julie Larson, LMSW, direktør for den unge voksne programmet på CancerCare en national organisation med base i New York City, der giver gratis support til alle ramt af kræft.

En partners guide til testikelkræft: finde støtte

"Ofte yngre patienter føler, at deres liv er vendt på hovedet, og de føler ude af trit med deres jævnaldrende, der kan have det sjovt eller at have børn," siger Larson. Testikelkræft "afbryder ved en vital, levende tid i livet, som kan gøre den indvirkning, meget større."

Den første måde at hjælpe din partner håndtere testikelkræft er at finde støttenetværk - det kan være utroligt isolerende at have en kræftdiagnose som ung voksen.

Men støttegrupper er vigtige for både patienten og de pårørende. Hvis du ikke kan finde en testikelkræft støttegruppe i dit område, der er mange hjemmesider gearet til unge og deres ægtefæller, som Young kræft ægtefæller og Planet kræft.

En partners guide til testikelkræft: ansvar

Beyond finde følelsesmæssig støtte i samfundet, vil du tage på yderligere ansvar. Heriblandt:

  • Holde den ren. Hvis din mand eller kæreste går igennem kemoterapi, vil hans immunsystem blive alvorligt reduceret. Brug hånd sanitizers og antibakterielle rensemidler, og holde antallet af besøgende til huset eller hospital begrænset rum. Desuden vil holde rod fra gulvet og ud af den måde hjælpe din partner, som kan være særdeles svage, komme rundt lettere.
  • Få madlavning Testikelkræft behandling kan i væsentlig grad påvirke patientens vægt og generelle sundhed -. Selv hans smagssans. Du kan hjælpe ved at holde ham hydreret og forberede sunde måltider, der vil holde hans energi op. Sørg for at tjekke med sin læge om eventuelle kosten restriktioner.
  • Gør dit hjemmearbejde. Hold styr på lægens bemærkninger, da patienten ikke kan huske, hvad der blev drøftet. Sørg også for at holde dig ajour om forsikringer, din husstand finanser, og eventuelle vigtige juridiske dokumenter.

En partners guide til testikelkræft: seksuelle problemer

Før din kæreste eller mand starter enhver kræftbehandling, er det en god ide at bank sperm. Selv hvis du to er ikke sikker på om at starte eller dyrke en familie, bank sæd giver dig mulighed i tilfælde behandling påvirker fertiliteten. For eksempel, hvis begge testikler kirurgisk fjernes kan et menneske ikke længere kan producere testosteron og sperm på egen hånd, hvilket gør ham ufrugtbar.

Det kan være nyttigt at have en åben dialog om seksualitet spørgsmål så godt, da testikelkræft berører en del af anatomien, der er temmelig vigtigt for de fleste unge mænd. "Body image og selvværd kan få pakket op med denne sygdom, så vær opmærksom på følelser som skam, forlegenhed, og skyldfølelse," siger Larson.

En partners guide til testikelkræft: én parrets historie

For et par år siden, var Jeff Wells i Atlanta, Ga, diagnosticeret med stadie II non-seminom testikelkræft i en alder 30. Efter klager over smerter i lænden og overlår samt en opsvulmet testikel, til sidst gik han ind for en ultralyd. Det er, når hans læge gav ham nyheden: testikelkræft.

Kræften havde spredt sig fra en af ​​hans testikler i hans lymfeknuder og lænd. Efter fjernelse af testikel (i en type operation kaldet en orchiektomi) og fire runder af kemoterapi, Wells øjeblikket lever kræft-fri. Hans daværende kæreste, nu-kone Emily hjalp hans forældre støtter Wells.

"Det var sandsynligvis svært for mine pårørende at se mig balled op på sofaen, men de stadig krakket vittigheder og opretholdt en positiv holdning," siger Wells. "Det er en udfordring for pårørende, for at se en, de elsker lide. Så hårdt som det er for dem, er det vigtigt at forblive positiv omkring patienten."

Emily Wells fokus på forskning - alt fra kræft behandlinger til kemoterapi og venlige opskrifter. "For mig, jeg ønskede at gå et sted for fakta og forskning, fordi du lærer som du går," siger hun. "Du er kastet ind i en stor ukendt. Så når du gør forskning, du føler at du ved noget, og det giver dig en følelse eller illusion, af kontrol."

Jeff, frivillig for den europæiske Cancer Society, skal stadig besøge hans onkolog regelmæssigt går i for computertomografi (CT) scanninger og blodprøver for at kontrollere hans niveau af alpha-fetoprotein, en tumor markør. Han mener, at kræft var en blandet velsignelse, der tjener som hans første kamp med dødelighed samt gøre ham til at se, hvad der er virkelig vigtigt.

"Uanset hvad der sker i livet, vi er temmelig sikker på, vi kan håndtere det efter at have gået gennem denne," siger Emily. "Vi ønsker ikke at glemme, hvad det var ligesom, fordi det gør du sætter pris på livet."