Evb2

Dos og don'ts af beslaglæggelse førstehjælp

Vil du vide, hvad du skal gøre, hvis du var vidne til nogen, der har et anfald? disse dos og don'ts kan hjælpe dig med at spare et menneskes liv.

En beslaglæggelse kan være skræmmende at være vidne til, især hvis du ikke er parat til at hjælpe. Lægerne siger, at det er en god idé for alle at vide, hvordan de skal reagere med den rigtige førstehjælp, især hvis et familiemedlem, en ven eller kollega har epilepsi.

Hvordan man genkender et anfald

Når 10-årige Will Bibbo havde sin første anfald for et år siden, var hans mor, Margaret, forståeligt nok bange. "Det var midt om natten, og han begyndte at lave boblende lyd, som om han var ved at kvæles," husker hun. "Han var fråde om munden, og hans krop var stiv." Ikke at vide, hvad jeg ellers skal gøre, Atlanta mor kaldet 911.

"Med de mest intense anfald, vil en person gør kvælning lyde, gå stiv, mister bevidstheden og ryk deres arme og ben," siger Joshua Rotenberg, MD, en pædiatrisk neurolog på Memorial Hermann Memorial By Medical Center i Houston. "Det kan være meget dramatisk og meget svært at gå glip af. "

Den vigtigste ting, du kan gøre, hvis du er vidne til nogen, der har et anfald, siger han, er at bevare roen. Omkring 80 procent af anfald er over på tre minutter - hvilket gør det endnu mere vigtigt at handle hurtigt og effektivt. Disse grundlæggende dos og don'ts kan hjælpe.

Epilepsi førstehjælp: dos

 • Hold hovedet koldt under pres Fokus på dit mål -. At holde personen sikkert, indtil beslaglæggelsen stopper.
 • Flytte ting ud af vejen. Tag den enkeltes briller, slips eller tørklæde, hvis du kan. Også se ud for eventuelle hårde eller skarpe genstande i nærheden, der kan forårsage skade. Hvis personen sidder, så prøv at forsigtigt trække ham på en flad overflade, så han ikke falder.
 • Placer noget blødt og fladt under hovedet. En pude, en foldet jakke eller en trøje giver beskyttelse.
 • Forsøge at tænde den person, på sin side. Dette rydder luftvejene ved at tillade spyt til at flyde ud af munden.
 • Time beslaglæggelsen. Bemærk det tidspunkt, hvor beslaglæggelsen begynder. Et epileptisk anfald vil generelt vare kun to til tre minutter.
 • Check for medicinsk identifikation. Nogen med epilepsi bør bære en medicinsk armbånd eller kort med kontaktoplysninger i nødsituationer, hvad medicin han tager, og eventuelle medicin allergi.
 • Ring 911 - hvis du ikke kender den person, hvis det er personens første anfald, hvis personen er gravid, har diabetes eller er skadet, eller hvis anfaldet varer længere end fem minutter.
 • Styr mængden. Hvis du er på et offentligt sted, rydde en sti for akutte medicinske arbejdstagere og fortælle tilskuerne at bevæge sig langs.

Epilepsi førstehjælp: don'ts

 • Begrænse den person. Du kan skade den person eller bliver skadet selv.
 • Tilbyd mad eller drikke. Selv en tår vand kan forårsage kvælning.
 • Sætte noget i personens mund. Det er ikke sandt, at mennesker, der har et epileptisk anfald kan sluge deres tunge. Forsøg på at sætte et objekt i den enkeltes mund kan være farligt for dig og ham.
 • Udføre hjertemassage. Forsøg ikke cardio pulmonal respiration eller kunstigt åndedræt, medmindre personen ikke trækker vejret, når beslaglæggelsen er stoppet.

Epilepsi førstehjælp: efter beslaglæggelsen

De fleste mennesker, vil gerne Margaret søn, kan ikke huske deres anfald - men det gør ikke oplevelsen noget mindre smerteligt. "En beslaglæggelse kan være traumatisk og pinligt", Rotenberg siger. "Folk kan vågne op for at finde, at de har mistet kontrollen over deres urin eller opkastning. Det er vigtigt at respektere dem. "

Personen kan også forvirret og stridbar eller forsøge at løbe væk, men mere sandsynligt, vil han eller hun være meget træt og vil sove. Ophold så længe du kan og tilbyde tryghed.

Epilepsi førstehjælp: øvelse gør mester

Hvis en elsket man har epilepsi, er det en god ide at komme med en "beslaglæggelse handlingsplan." Ethvert familiemedlem bør vide - og praksis - hvad de skal gøre.

Bibbo tvillingesøster har været vidne til hans anfald og hørte hans kvælning lyde i natten. Men nu er hun ved, hvordan man bevare roen og hjælpe sin bror. "Det er stadig et chok hver gang Will har en beslaglæggelse," siger hans mor, "men det bliver lettere, fordi vi er forberedt."