Evb2

Dit helbred i overgangsalderen

Hvordan styrtdykkende østrogen niveauer kan påvirke dit helbred i overgangsalderen

Når overgangsalderen sætter ind, og østrogen niveauer gå i tilbagegang, uigennemtrængelighed dine knogler, hjerte, energi-niveauer, og libido går ned, også. Og mens erstatte østrogen og / eller progesteron med syntetiske hormoner kan afhjælpe nogle af disse symptomer, mange kvinder er tilbageholdende med at starte hormonbehandling (HRT) på grund af undersøgelser, der viser, at HRT kan øge risikoen for at udvikle sådanne tilstande som hjertesygdomme og kræft.

Ifølge Institute of Medicine (IOM), men disse undersøgelser viser også, at risiko falder, efter at du stopper med at tage HRT. Faktisk tyder nogle data, at tidligere brugernes risiko sammenlignes med aldrig brugere inden for fire år efter ophørende terapi.

"Hvis du er i din 50'erne og sunde, kan være på østrogen for fire eller fem år hjælpe dig med at administrere symptomer, og det kan også forbedre dit helbred profil," siger Geoffrey Redmond, MD, direktør for Hormon Center i New York og forfatter Det er dine hormoner. "Men hvis du er 70 og har ikke været på HRT før, kunne denne behandling i stedet hæve din risiko for at udvikle visse betingelser."

Vurdere dine sundhedsrisici og den rolle HRT

IOM fraråder rutinemæssig brug af HRT, men siger, kvinder bør konferere med deres læger til at bestemme den bedste behandlingsforløb baseret på deres individuelle risikofaktorer og præferencer. Nedenstående oplysninger kan dog hjælpe dig med at tage et klart se på de muligheder, som HRT vis-a-vis de sundhedsmæssige betingelser, der postmenopausale kvinder er i øget risiko for at udvikle:

 • Hjertesygdom
  "Hvis man indleder HRT inden for omkring et år at udvikle symptomer på overgangsalderen, er det faktisk cardio-beskyttende," siger Anne Ford, MD, Ob-Gyn ved Duke University Medical Center. Andre undersøgelser tyder dog, at østrogen er gavnligt, hvis du har sunde arterier, hvis dine arterier allerede er tilstoppet (et fælles problem for kvinder over 60 år), kan østrogen gøre mere skade end gavn. Forskningen viser også, at langvarig eller senere brug af HRT kan medføre en samlet stigning i hjertesygdomme risiko.
 • Bryst og livmoderkræft
  Stigende østrogenniveau øge risikoen for brystkræft, livmoder og livmoderkræft, hvilket kan være en bekymring for kvinder, der vælger at tage HRT. Hvis du har en familie historie af nogen af ​​disse kræftformer kan HRT stadig være en mulighed, men kun når andre tilgange til styring overgangsalderen symptomer mislykkes.
 • Osteoporose
  Fordi østrogen cirkulerer i kroppen hjælper med at kontrollere knogletab, mister østrogen betyder at miste knoglemasse. Den bedste måde at forebygge knogleskørhed: Reach maksimal knoglemasse før overgangsalderen begynder ved at udøve regelmæssigt (vægttræning er nøgle) og forbruge en sund kost rig på calcium, D-vitamin og magnesium.
 • Seksuel dysfunktion
  I overgangsalderen, fysisk struktur af vagina ændringer. Væv bliver tyndere, mere delikat, og mindre elastisk - og som kan gøre sex ubehageligt, selv med passende smøring. "Uanset din libido, hvis sex er smertefuldt for dig over tid, du er ikke lyst til at have det," siger Ford. Den gode nyhed: Behandling af problemet med aktuelle østrogener kan reducere vaginal atrofi og lindre tørhed, som kan have en dramatisk effekt på din livskvalitet.

Den nederste linje: at finde den rette balance

Håndtering af hormonelle svingninger, der finder sted i løbet af overgangsalderen kan være noget af en udfordring. For lidt østrogen kan øge risikoen for knogleskørhed og muligvis nogle former for hjertesygdomme, men for meget østrogen kan øge din risiko for brystkræft, livmoderhalskræft og livmoderkræft. Nå frem til en passende balance - med hjælp fra din sundhedspleje udbyder - er nøglen til overgangsalderen sundhed og velvære.