Evb2

Din sund levevis guide

Sund levevis kan hjælpe med at forhindre op til 80 procent af kroniske sygdomme. Lære, hvilke livsstilsvaner kan forbedre din sundhed og wellness.

Du må ikke være i stand til at kontrollere din alder eller dine gener, men du kan træffe sunde livsstilsændringer, der har en stor effekt. "Man kan mindske din risiko for kronisk sygdom med 80 procent gennem sund levevis valg," siger Elizabeth Ricanati, MD, medicinsk direktør for Cleveland Clinic Wellness Institute Lifestyle 180, et program udviklet til at fremme sundhed og velvære gennem sund kost, fitness, og stresshåndtering. "De fleste af din egen sundhed og velvære er godt inden for din kontrol," forsikrer Ricanati.

Sund livsstil: sund kost

En afbalanceret kost er en vigtig komponent til sund levevis. Overvej dine egne spisevaner. Er der nogen forbedringer, du kan gøre?

Du har brug for tre velafbalancerede måltider hver dag - og ja, der inkluderer morgenmad. "Din mor havde ret," siger Dr. Ricanati. "Morgenmad er det vigtigste måltid på dagen. Fødevarer er din krops brændstof og din krop kan ikke køre på tom."

Her er Ricanati strategier for sund kost:

  • Må ikke springe måltider.
  • Undgå transfedtsyrer og mættet fedt.
  • Undgå tilsat sukker.
  • Pick fuldkorn løbet forarbejdede fødevarer.
  • Byg din kost omkring frugt, grøntsager og proteiner fra fedtfattige mejeriprodukter og magert kød.
  • Spis koldtvands fisk til omega-3 fedtsyrer.

Sund livsstil: fysisk aktivitet

En aktiv livsstil kan medvirke til at sænke risikoen for visse sygdomme, herunder hjertesygdomme, gigt, diabetes, højt blodtryk, tyktarmskræft, knogletab og en almindelig forkølelse. Fysisk aktivitet kan også hjælpe dig med at administrere din vægt, forbedre dine sovevaner, reducere stress og øge din energi niveauer.

Hvor meget fysisk aktivitet er nødvendig for at høste fordelene af fitness? "Den mindste fysisk aktivitet, du har brug for er 150 minutter om ugen, der kommer til 30 minutter fem gange om ugen," siger Ricanati. "Den gode nyhed er, at du ikke behøver at gøre det hele på én gang. Parker bilen i slutningen af ​​partiet, tage trappen eller gå en tur efter frokost. Integrer motion ind i din dag, hvor og hvornår du kan. "

Sund livsstil: håndtering af stress

Der er en række forskellige måder at håndtere - og minimere - stress i dit liv. Du kan gøre simple vejrtrækning teknikker på din egen eller prøve noget mere struktureret, såsom guidede meditation eller en yoga klasse.

"Bare tage to minutter fire gange om dagen for at stoppe og trække vejret. Stop hvad du laver, klare dit sind, og trække vejret dybt. Det er så simpelt, men du vil blive overrasket over de fordele," siger Ricanati. "Ligesom motion, er meditation ikke at være en alt eller intet-aktivitet. Du kan integrere meditation pauser ind i din dag." Det Nationale Center for Komplementær og Alternativ Medicin siger meditation kan praktiseres for at øge ro, genoprette psykisk balance, og øge sundhed og wellness.

For stress relief, også Dr. Ricanati foreslår:

  • Sleeping seks til otte timer hver nat.
  • Forsøger meditation, guidede billedsprog eller yoga.
  • Tager fokus væk fra dig selv, da undersøgelser viser, at gøre noget for andre er en af ​​de bedste måder at reducere stress.

Sund livsstil er en gave, du giver dig selv. "Du har brug for alle tre komponenter - sund kost, sund aktivitet og stresshåndtering," siger Ricanati.

Desuden skal du sørge for at se din læge for regelmæssige check-ups og screeninger, undlade at ryge, begrænsning alkoholforbrug, og beskytte din hud mod for meget sol eksponering. Disse er alle sunde valg, som kun du kan gøre. "Det behøver ikke at være svært," siger Ricanati. "Keep it simple, og integrere sund levevis i hver dag."