Evb2

Din ragweedallergi behøver ikke holde dig fra havearbejde

Det handler om at vide, hvad træer til at forlade alene, blomster til at vokse, og opgaver at undgå.

For folk der elsker deres anlæg, er havearbejde en af ​​højdepunkterne i sommer. Men det kan være mere problematisk end sædvanligt i år for gartnere med allergi: Eksperter forudser, at 2011 kommer til at være værre end de tidligere allergi sæsoner, fordi ekstremt vejr og rekord regnskyl i nogle dele af Europa har forårsaget niveauer af pollen til spike.

Mens foråret pollen er en årsag til allergisk elendighed, det er ikke den eneste. Faktisk er den store udendørs fuld af pollen fra træer, planter og ukrudt, der kan forårsage problemer i alle årstider. Men der er håb for de millioner af europæere, der lider af allergi symptomer, men elsker også at grave i haven snavs. Følg nedenstående trin for at lette allergi byrde denne havearbejde sæsonen.

9 trin til allergi-fri havearbejde

Sig ja til anlæg med temmelig farvestrålende blomster. Generelt har roser og andre attraktive blomstrende buske voksagtige pollen der fra anlæg til anlæg af bier og andre insekter og normalt ikke udløse allergi symptomer.

Undgå visse græsser, herunder timothy, Bermuda, frugthave, søde Vernal, rød top og nogle blå græs sammen med lavtvoksende ukrudt såsom bynke, kvinoa, Tumbleweed, russisk tidsel, og hjertemusling. Disse lovovertrædere har små, lette, tørre pollen let formidlet af vinden.

Kend dine træer. Træer kan komme ind i allergi handling, også. Nogle skyldige omfatter:

 • Oak
 • Western Red Cedar
 • Elm
 • Birch
 • Ash
 • Hickory
 • Poppel
 • Sycamore
 • Maple
 • Cypress
 • Walnut

Men du behøver ikke gå overbord ved at rippe ud af din landskabspleje i håb om en allergi kur. "Pollen fra visse træer i Texas er blevet målt hele vejen i Canada," siger Raffi Tachdjian, MD, MPH, assisterende klinisk professor i afdelingen for allergi og immunologi ved University of California, Los Angeles School of Medicine, og en allergolog i privat praksis i Los Angeles.

Og du behøver ikke ærgre sig om sex af træet, enten. Nogle mener, at mandlige træer, som ofte er ansvarlige for mere pollen, kan være allergi-causers. Selv om der kan være en vis sandhed i det, "der er absolut ingen mening i fældninger eller rives op græs eller ragweed hele nabolaget," siger Dr. Tachdjian.

Holdes væk fra almindelige haven kemikalier, herunder fungicider, herbicider og insekticider så meget som muligt. Mange produkter indeholder potente allergener såsom pyrethrum, der kan testes for en allergi hudtest. "Denne klasse af kemikalier kan handle i ikke-allergifremkaldende måder så godt, så det er en god ide at undgå enhver kontakt eller indånding af dem," siger Tachdjian. Dette betyder, at selv uden en egentlig allergi over for disse kemikalier, kan de irritere næse, svælg og lunger.

Lær allergi hotspots. Pas på mug på planter, fugtig jord, dræning områder, og rådnende træ. Hvis det er muligt, have en anden rive blade og slå græsset, for at undgå blade bunker og kompost områder, som kan udløse allergi symptomer.

Time dit arbejde omhyggeligt. Pollen count højest 05:00 til 10:00, så haven senere på dagen, hvis det er muligt. Rainy, overskyet, eller vindstille dage vil have færre allergener i luften, mens varme, tør og blæsende forhold kan udløse reaktioner.

Tjek pollental. De er ofte udsendes på lokale tv vejrudsigter og er tilgængelige fra National allergi bureau websted. Undgå at arbejde udenfor, når tæller er særligt høje.

Bruge beskyttelse. Bær handsker, en langærmet skjorte, en hat og solbriller eller beskyttelsesbriller. Alvorlige syge kan tilføje en maske så godt. Vær sikker på at brusebad, grundigt vaske dit hår, og skifte tøj, når arbejdet er fuldført, så du ikke bringe allergener ind i huset

Blive sat. Nogle mennesker tror, ​​at flytte til et andet område af landet, kan hjælpe deres allergi symptomer, men mange pollen og skimmelsvampe er fælles for en stor del af Europa. Ikke kun det, men mange former for beslægtede træer, buske og ukrudt kan udløse symptomer, og allergi over for nye anlæg, kan udvikle sig inden for et til to år.

Ikke desto mindre gør haveelskere og allergikere ikke at pakke væk haveredskaber. Du kan stadig forkæle din tidsfordriv - bare gøre det med omtanke.