Evb2

Din partner er diagnosticeret med den autoimmune sygdom, multipel sklerose. hvad nu?

Din partner er diagnosticeret med den autoimmune sygdom, multipel sklerose. Hvad nu?

Hver time, nogen i Europa, er nyligt diagnosticeret med multipel sklerose, ifølge National MS Society. I første omgang, kan denne diagnose være ødelæggende - og ikke kun for den person, der lever med den betingelse, men også for sine kære.

Hvis din partner er blevet diagnosticeret med MS, kan nyheden smide alle dine sædvanlige forventninger ud af balance og efterlade fremtidige planer limbo.

Beskæftiger sig med denne usikkerhed og forandring fører ofte til fornægtelse, frygt, sorg og længsel - de klassiske kendetegnende for sorg. Og disse følelser kan vende tilbage igen og igen gennem resten af ​​livet at leve med MS. Og lige som den oprindelige MS diagnosen ofte resulterer i stærke følelser, herunder depression, fornægtelse, og angst, kan hver tilbagefald også udløse deres tilbagevenden. I denne type situation, er det opmuntrende at vide, at der findes effektive måder at håndtere de MS-relaterede ændringer, der nu formentlig kommer din vej.

At lære at håndtere følelser og ændre
"[Mange] vil have reaktiv depression," siger Dorothy Northrop, MSW, vice president for forskning og kliniske aktiviteter for National Scleroseforeningen. Reaktiv depression er den sorg, at du måske føler som svar på den oprindelige MS diagnose og derefter igen på forskellige tidspunkter, hvor du bliver mindet om ting, der aldrig kan ske, fordi din ægtefælle lever med MS.

I de 22 år, siden de fik nyheden, har Jonathon og Mimi Mosher været igennem mange forandringer i deres følelser omkring Mimis MS diagnose. I første omgang de indrømmer, at de var så unge, at de var i fornægtelse om den langsigtede alvor af at leve med MS. Og de kan også huske den dybe angst, de mente om, hvad fremtiden ville bringe. Alligevel har de lært, at et ægteskab kan overleve og endda trives efter en MS diagnose.

"Vær realistisk og forstå, at livet kommer til at være anderledes og ikke den måde, du [kan have] forventes det at være. Ligegyldigt hvilken vej du går ned [da MS skrider], er det stadig lade sig gøre," rådgiver Jonathon Mosher. "Der [kan endda være] nogle skjulte skatte undervejs."

De moshers citere blive tættere som par, et langsommere tempo i livet, og chancen for at blive mere medfølende over for andre, som blot et par af de "skjulte skatte" opdagede de efter Mimis MS diagnose. Jonathan anbefaler også, at plejepersonalet bygge i tide til daglig religiøs eller åndelig praksis samt fremme en holdning af taknemmelighed for, hvad du har, i stedet for hvad du ikke.

At lære at omgås hinanden
Fortælle andre om en MS diagnose er ofte også et spørgsmål mellem ægtefæller. Mange folk til at klare ved at nå ud til støtte. Men nogle mennesker ikke ønsker at dele deres diagnose bredt, hvilket kan efterlade deres ægtefælle følelse fast mellem respektere deres ønsker og søger den støtte, de har brug for sig selv.

"Dybest set, behøver vi ser på den person med MS som den med sygdommen, så [nyheden om en diagnose] være [delt] på en måde, at personen ville være komfortable med," Northrop anbefaler. "Hvis de ikke ønsker at oplyse om deres situation, der skal gennemarbejdes, ikke bare tilsidesættes."

Som en ægtefælle, kan du føler det er din diagnose så godt. Hvis du ønsker at tale med nogen, og din elskede ikke, så prøv at gå på kompromis ved at identificere en eller to personer, at du både kan stole på de oplysninger. Præster og rådgivere øverst på listen over personer, Northrop anbefaler taler til på dette tidspunkt.

Nå ud til jævnaldrende lever med MS

En nylig undersøgelse offentliggjort i Journal of Sex & Ægteskabelig Terapi tyder på, at ægteskabelig tilfredshed er større for par, der lever med MS, hvis de har et stærkt socialt netværk. Taler til peers i en lignende situation er uvurderlig, Northrop siger. Mens du søger støtte i dit samfund, kan du også finde andre ægtefæller og sundhedsoplysning gennem online støttegrupper.

I sidste ende, er Northrop også en stærk fortaler for uddannelse. Jo flere hjælpere ved om multipel sklerose, MS-symptomer, og hvordan sygdommen skrider frem, siger hun, jo bedre vil de være i stand til at håndtere det, og deres elskede, med bevidsthed, sympati og mindre frygt.