Evb2

Diagnosticering restless legs syndrome

Har du lyst til at flytte dine ben kommer sengetid? er denne fornemmelse forstyrrer din søvn? finde ud af, om det er RLS.

Restless Legs Syndrome er et fælles problem, der påvirker omkring 12 millioner europæere i Europa. Men forskning viser, at mange mennesker med den betingelse kan gå udiagnosticeret - hovedsagelig fordi de enten ikke genkender symptomerne eller misattribute dem til stress, aldring, muskelkramper, eller gigt, ifølge National Institutes of Health.

Så generende da de mærkelige symptomer på restless legs syndrome (RLS), kan være, kan de også hjælpe din læge diagnosticere problemet, fordi de er så specifikke. "Restless Legs Syndrome er virkelig en klinisk diagnose," siger Ritu Grewal, MD, en søvn læge og pulmonologist med Jefferson Sleep Disorders Center i Philadelphia. "Vi har virkelig behøver ikke at køre nogen tests for at stille diagnosen."

Med andre ord, behøver lægerne ikke behøver at tilslutte dig op til sensorer og se dig sove natten til at regne ud, hvad der afbryde din snoozing - noget de typisk gør for andre søvnforstyrrelser. Men da du sandsynligvis vil komme til at besøge din læge i løbet af dagen, når betingelsen er ikke et problem, er det vigtigt for dig eller din sovende partner til at være i stand til at observere dine uro i benene symptomer natten og beskrive dem senere.

Symptomer på restless legs syndrome

Dr. Grewal siger, at når folk har restless legs syndrome, begynder de klager over ulige fornemmelser natten eller i aftentimerne - det kan være smerter, en prikkende fornemmelse, eller bare nogle ubehag. Betingelsen er forbundet med en trang til at bevæge benene, som er meget karakteristisk. "Patienter kan bare ikke sove, de har at holde bevæger sig rundt Så de tager længere tid at falde ud til at sove, og mængden af ​​søvn bliver forkortet. Der kan føre til søvnighed i dagtimerne."

Ifølge den Restless Legs Syndrome Foundation, skal du udstille følgende symptomer til at blive diagnosticeret med RLS:

  • Uro i benene. Som navnet på den betingelse indebærer, kan denne trang være ledsaget af mærkelige fornemmelser i benene. Disse fornemmelser kan være smertefuldt, og i henhold til fundament, patienterne har mange forskellige måder at beskrive disse fornemmelser. Folk kan føle noget lignende til elektrisk stød, sodavandsdåser bobler fra en sodavand, kravler orme, eller en dyb kløe eller ømme inde i deres ben.
  • Problemer, der opstår, mens du hviler. RLS symptomer sparke eller bliver værre, mens du afslappet, typisk mens du sidder eller ligger ned. Jo længere du er i hvile, i henhold til fundamentet, jo mere sandsynligt du er til at udvikle symptomer.
  • Bevægelse lindrer symptomerne. Hvis du har RLS, de underlige fornemmelser og trangen til at bevæge sig enten forsvinder helt eller stilne lidt når du begynder at bevæge dine ben. Relief forekommer typisk hurtigt, efter du flytter eller gnide dine ben. Dog kan du have den forstand, at symptomerne vil starte igen, så snart du stopper med at bevæge dine ben.
  • Symptomerne følger en tid, mønster. De fornemmelser og trang til at bevæge benene kun ske, når solen går ned, eller de forværres omkring dette tidspunkt.

Andre forhold kan forårsage smerte og ubehagelige fornemmelser i benene, ligesom neuropati (nerveskader) eller muskelsmerter forårsaget af dårlig blodgennemstrømning, Grewal siger. Dog kan vide, at dine symptomer er mest besværlige natten og starte, når du er i hvile hjælpe lægen udelukke andre mulige sygdomme, siger hun. Din læge kan bestille diagnostiske tests, kontrollere dit blod for eksempel for at se, om du har en underliggende tilstand, der er årsag til RLS. Betingelser og faktorer forbundet med restless legs syndrome omfatter diabetes, nyresygdom, og de lave jern niveauer.

Vær meget opmærksom på din krop og sovevaner - hvis skiltene peger på RLS, kan din læge hjælpe.