Evb2

Det grundlæggende i sund menstruation

En normal cyklus kan være meget længere eller kortere end du måske tror. Find ud af de virkelige årsager til bekymring for, bør foranledige en læge besøg.

Lærebøgerne vil fortælle dig, at en "gennemsnitlige" menstruationscyklus er omkring 28 og 30 dage, men normal, sund menstruation kan være nogen regelmæssig mønster, der er så kort som 21 dage og så længe 35 dage - det er en spændvidde på alt fra tre til fem uger. Her er nogle andre ting, du bør vide om sund menstruation.

Sund menstruation: hvad der er normalt, hvad der ikke

"Selvom menstruationscyklus varer normalt overalt 21-35 dage nogle kvinder har længere, og nogle kvinder har kortere cyklusser," siger Amy Siegel, MD, ob-GYN i Bergen Women Health Care i Paramus, NJ "Hvis patientens menstruationscyklus er mindre end 21 dage, jeg ser for, hvorfor dette er tilfældet. En almindelig årsag er en livmoder abnormitet, såsom en fibroid eller en polyp. Disse er ofte diagnosticeres på ultralyd og kan kræve kirurgi. "

Hormon problemer er en anden mulighed. "Hvis en patient menstruationscyklus er større end 35 dage, kan det betyde en hormonel ubalance eller en graviditet," siger Dr. Siegel og tilføjer, "Den største bekymring, jeg har med en patient, der klager over en menstruation abnormitet er, når det er en skifte fra hvad hendes normale cyklus er. "

Sunde menstruation: årsager til bekymring

Fra humørsvingninger til uregelmæssig menstruation, kan din menstruation forlade dig forvirret. Mens enhver kvinde er forskellige, og skulle se hende ob-GYN på det bedste, individualiseret behandling, her er nogle oplysninger om almindelige menstruation problemer.

  • Uregelmæssige eller tunge perioder. "Den mest almindelige behandling for uregelmæssig menstruation er p-piller. Mange kvinder bliver på p-piller i lang tid. Jeg anbefaler at prøve dem i mindst seks måneder, "siger Siegel. "Heavy perioder ligesom hyppigere perioder, kan være på grund af en livmoder [vækst] såsom en fibroid eller polyp. Hvis der ikke er noget unormalt, er tunge perioder også normalt behandles med orale præventionsmidler. "
  • Præmenstruelt syndrom (PMS). Ifølge European College of Obstetricians og Gynækologer, 85 procent af alle kvinder har mindst én PMS symptom, på et tidspunkt i deres reproduktive år. Din læge vil være bedre i stand til at stille en diagnose, når du holder en dagbog i tre måneder. Denne post vil give dig og din læge til at spore ændringer og kigge efter tendenser. PMS har følelsesmæssige såvel som fysiske symptomer - fra brystspænding og hævelse til irritabilitet og deprimeret. Motion hjælper ofte og stresshåndtering teknikker som meditation, yoga og dyb vejrtrækning kan lindre sind og krop. Spise en sundere kost kan give et løft - gå til frugt, grøntsager og fuldkorn i løbet slik, der kan give dig en sukker rush, og derefter en stor skuffelse.
  • Kramper. "Dysmenoré - smertefulde perioder - er fælles," siger Siegel ", og den mest almindelige behandling er NSAID [non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler], herunder smertestillende medicin Ponstel [mefenamsyre], og endnu en gang p-piller. "Andre enkle løsninger for kramper svarer til dem, for PMS - motion og beroligende tilgange som afslapning terapi, et varmt bad, og få nok søvn.

    Månedlig kramper kan komme fra naturlige tensing af livmoderen før og under menstruationen, men dette symptom kan også være forårsaget af visse gynækologiske forhold. "Nogle gange er smerten invaliderende," siger Siegel. "Hvis en patient har endometriose [når den såkaldte endometrievæv at linjer livmoderen vokser uden for livmoderen], kan det ikke reagere på disse foranstaltninger og kan kræve operation for at fjerne de vækster." Det sker ofte med en minimalt invasiv procedure kaldes en laparoskopi.

  • Fibromer. "Fibromer er godartede svulster i livmoderen, der er til stede i de fleste kvinder," siger Siegel. Det meste af tiden er der ingen symptomer. Men man kunne opleve underlivsbetændelse pres, ryg ubehag, øget vandladning og tunge perioder. Ingen er helt sikker på, hvad der forårsager fibromer, som kan vokse både i og uden for livmoderen. De udvikler normalt i løbet af dine trediverne og fyrrerne, og er mere almindelige i afrikansk-europæere. Siger Siegel: "Hvis fibromer er asymptomatiske, vi normalt bare se dem. Hvis de er symptomatisk, kirurgi ofte bliver nødvendigt. "
  • Mistede perioder. Graviditet er den mest indlysende årsag, men du kan også gå glip af en periode på grund af stress, anoreksi, sygdom, eller endda tage nogle medikamenter. Tal med din ob-GYN at lokalisere årsagen og om nødvendigt afhjælpe problemet.

Sund menstruation kan betyde forskellige cykler til forskellige kvinder. Hvad er normalt for du ikke kan være den samme som for din bedste ven. Hvis dine "normale" nogensinde ændringer, det er dit signal til at betale din ob-GYN et besøg.