Evb2

Depression hos mænd

En mands depression symptomer ofte afviger fra en kvindes - og undersøgelser viser, at fyre er mindre tilbøjelige til at tilstå deprimeret. Af disse grunde kan følelsesmæssige problemer være sværere at få øje på mænd. Her er hvad man skal kigge efter.

Depression er ofte betragtes som en kvindes sygdom. Men med National Institute of Mental Health anslår, at næsten 6 millioner amerikanske mænd har depression hvert år, er det klart, denne mentale helbredstilstand har ingen kønsfordomme.

Stadig, forskning viser, at hanner er mindre tilbøjelige til at åbne op om depression - eller søge behandling - end deres kvindelige modstykker. Denne forskel kan være baseret på "hårde fyr" mentalitet, en idé blandt nogle mænd, at depression er en svaghed. En undersøgelse fra University of Akron fandt, at en mand var mindre tilbøjelige til at se en terapeut for depression, hvis han var enig med "traditionelle" kønsroller, dem som "mænd kan håndtere alt, hvad der kommer deres vej."

Mænd har også en tendens til at udtrykke forskellige symptomer på depression end kvinder, og de ​​klare med depression på forskellige måder. For eksempel er mænd mere tilbøjelige til at misbruge stoffer og alkohol til at behandle depression. De kan være flov over deprimeret, og kan opføre sig hensynsløst, samt vise vrede eller aggression som reaktion på depression.


Mand depression: hvorfor kønsforskellen?

Den Forskellen mellem mandlige depression og kvindelige depression kan have både biologiske og sociale årsager, ifølge Kathleen Franco, MD, professor i medicin og psykiatri ved Cleveland Clinic Lerner College of Medicine i Ohio.

Kvinder er diagnosticeret med depression omkring dobbelt så ofte som mænd. "Denne forskel i forekomsten begynder i ungdomsårene. Postpartum og perimenopausale perioder er også rapporteret som sårbare stadier for kvinder," siger Dr. Franco. Selv om der kan være hormonelle påvirkninger, der gør kvinder mere tilbøjelige til depression, kan mænd også være mindre tilbøjelige til at indrømme, at depression eller søge hjælp.

"Det, jeg husker mest om at være deprimeret følte, at jeg ikke var god nok. Jeg følte vrede og frustrerede og medicineret mine følelser med alkohol. Jeg tænkte ikke på mig selv som værende deprimeret. Jeg bare ønskede at stoppe føle smerten, "fortæller David Hanley i West Hartford, Conn

Hvilken depression symptomer ligne hos mænd

Mand depression har mange af de samme grundlæggende symptomer som kvindelig depression. Dog kan mænd være mere villige til at anerkende symptomer såsom træthed, irritabilitet, tab af interesse for sociale og arbejdsmæssige aktiviteter og ændringer i søvn eller spisevaner end symptomer på tristhed, tomhed, skyld eller værdiløshed. Nogle almindelige reaktioner på mandlige depression omfatter:

  • Alkohol-og stofmisbrug. Mænd er mere tilbøjelige til at henvende sig til narkotika eller alkohol for at dulme deres symptomer på depression end at bede om help.In Faktisk en nylig regering rapporten konstateres narkotikarelaterede selvmordsforsøg hos mænd var op 55 procent mellem 2005 og 2009.
  • Vold. Kombinationen af alkohol, vrede og frustration kan føre til misbrug og voldelig adfærd oftere i mandlig depression.
  • Uforsvarlig adfærd. "Da jeg var meget deprimeret jeg mistet interessen i mit liv. Jeg vidste bare ligeglad længere," siger Hanley. Denne holdning kan forårsage mange mænd til at opføre sig hensynsløst og farligt.
  • Selvmord. Selvmord er ofte forbundet med depression. Selv om flere kvinder forsøger selvmord, er mænd fire gange mere tilbøjelige end kvinder til at dø ved selvmord i Europa.

Mand depression gennem levetiden

Mand depression bliver i stigende grad anerkendt hos drenge og unge. Før en alder af 14, depression diagnosticeret som hyppigt hos drenge som hos piger. Forskning viser, at depression forekommer tidligere i dag end tidligere. Hvis ubehandlet, kan depression i ungdommen føre til mere alvorlige depressioner som voksen. Adolescent mandlige depression også bærer en større risiko for selvmord og stofmisbrug. Symptomerne kan omfatte hyppige sygdom, forstyrrende adfærd, humørsvingninger og problemer i skolen.

For mange ældre mænd, kan kombinationen af ​​tabet af venner og familie, tab af selvværd, der går sammen med arbejde, kronisk sygdom, og modvilje mod at bede om hjælp være en dødelig kombination. Den højeste sats for selvmord forbundet med mandlige depression er hos mænd over 85 år. I 70 procent af tilfældene, var disse mænd blevet set af en læge inden for en måned efter deres død. Det er vigtigt at understrege, at depression ikke er en normal del af aldring.

Mand depression: diagnose og behandling

Hvis du, en ven eller en elsket man har mandlig depression, den vigtigste ting du kan gøre, er at få hjælp fra en læge. Lægen vil først gøre en komplet medicinsk vurdering for at sikre, at der ikke er andre behandlelige årsager til depression såsom infektion, skjoldbruskkirtel lidelse eller lavt testosteronniveau, der kan forårsage depression symptomer. Det næste skridt er en komplet psykologisk evaluering.

Hvis mandlig depression er diagnosticeret, er det vigtigt at huske, at depression er en behandlelige sygdom. Mere end 80 procent af tiden, mandlige depression bliver bedre med behandling. Den bedste behandling indebærer en kombination af medicin og samtaleterapi. "Medicin, kognitiv adfærdsterapi (CBT) og interpersonelle terapi kan være yderst gavnligt. Mange læger anbefaler en kombination, såsom CBT og medicin til de bedste langsigtede resultater," siger Franco.

Mange mænd har stress i deres liv og ofte håndtere vanskelige spørgsmål, men leve med depression er ikke svaret. Det kræver mod at bede om hjælp, men husk at når du lider, andre lider sammen med dig. Ubehandlet depression kan ødelægge familier.

"Før du kommer ind behandling, jeg spekulerede på, om dette var det bedste jeg nogensinde kommer til at føle. Jeg ikke bekymre sig længere, hvis folk ved, at jeg er blevet behandlet for depression. Jeg er bare glad for at være bedre. Jeg gjorde, hvad jeg havde brug for at gøre for at få mit liv tilbage. Mine belønninger er lige her hver dag i min kone, børn og børnebørn, "siger Hanley.