Evb2

Den vejafgift skilsmisse kan tage på sundheden

Eksperter hævder, at gifte folk er sundere end deres fraskilte kolleger. Her er hvordan man bevise dem forkert.

Går gennem en skilsmisse er en af ​​de mest vanskelige overgange nogle mennesker nogensinde vil møde. Skilsmisse kan påvirke mange aspekter af vores liv, fra vores økonomi til vores følelser og sundhed. Forskere har studeret effekten af ægteskab og skilsmisse i mange år og har fundet, at der generelt, folk, der er gift har bedre sundhed og levetid end dem, der er skilt, enke eller ugift - sandsynligvis fordi par giver hinanden socialt, finansiel og følelsesmæssig støtte.

Efter skilsmissen, kan de ændringer, du står over for i dit daglige liv, fraværet af din ægtefælle og dine "par venner", og tab af identitet, der kan komme med at være single igen påvirke dit helbred og velvære.

Hvordan skilsmisse påvirker dit helbred

Potentielle negative sundhedsvirkninger oplevede efter skilsmisse omfatter:

 • Tab af mental funktion. Mennesker, der er skilt, er tre gange så stor sandsynlighed som gifte folk til at vise mentale tilbagegang senere i livet.
 • Øget risiko for død. Hos både mænd og kvinder, øger bliver separeret eller skilt risikoen for at dø i en tidligere alder.
 • Flere sundhedsmæssige forhold. Folk, der har været skilt erfaring omkring 20 procent flere sundhedsmæssige betingelser end dem, der i øjeblikket er gift.
 • Stigning i depressive symptomer. Folk, der har været skilt tendens til at vise flere symptomer på depression end dem, der i øjeblikket gift.
 • Dårligere opfattelse af sundhed. Folk har en tendens til at vurdere deres helbred som dårligere efter skilsmissen.

9 måder at beskytte dit helbred under og efter skilsmisse

For at imødegå skilsmisse negative virkninger på sundhed og levetid, tage sig af dig selv med disse trin:

 • Hold op med anbefalede lægebesøg og screeninger. Folk, der er skilt, enke eller single er mere tilbøjelige til at gå glip af deres regelmæssige medicinske screeninger end gifte. Spørg din læge til at give dig en tidsplan for check-ups og screening tests, du har brug for, og sørg for at følge op.
 • Spis en sund kost. Det er let for kvaliteten af din kost til at gå ned ad bakke, når du er stresset over din skilsmisse og ofte spiser alene. Lav et punkt at spise en varieret, sund kost under og efter din skilsmisse.
 • Der må ikke ryges. Skilsmisse øger din risiko for at ryge, hvilket kan sætte dit helbred i alvorlig fare. Hvis du ryger, så tal med din læge om måder at stoppe, hvis du ikke ryger, modstå fristelsen til at tage op vane samtidig med at gå gennem din skilsmisse.
 • Begræns alkohol indtag. Mange mennesker henvender sig til alkohol under stressende tider, såsom skilsmisse. Så hvis du drikker, så gør det i moderate mængder, og tale med en sundhedsfaglig uddannelse, hvis du tror du kan have et alkoholproblem.
 • Praksis afspændingsøvelser. Tilbringe tid i et roligt sted at meditere eller lytter til musik kan lindre nogle af stress du føler dig under og efter skilsmissen.
 • Hverve støtte. Slip alle dine negative følelser ved at tale med en betroet ven eller slægtning. Få støtte fra folk, der har været igennem en skilsmisse kan være særligt nyttigt, da de ved, hvad du går igennem.
 • Udforsk. Når du er nyligt single, benytte lejligheden til at nyde aktiviteter, du ikke bruges til at have tid til eller prøv nye eventyr du bare aldrig fik rundt til.
 • Exercise. Realiseringen fysisk aktivitet en fast del af din tidsplan vil ikke kun forbedre din generelle sundhed, men vil også hjælpe dig med at arbejde off overskydende negativ energi, som du føler dig under stressede tider.
 • Nem ind efter-skilsmisse dating. Begynder at datoen igen er en måde at komme videre med dit liv efter skilsmissen. Nogle mennesker er klar til at møde nye mennesker, der snart efter en separation eller skilsmisse, men mange andre vil ikke føle sig godt tilpas dating for et stykke tid. Du vil vide, du er klar, når du har accepteret, at dit ægteskab er forbi, og begynde at se frem til dit nye liv.

Justering til din nye liv efter skilsmissen tager tid - indse, at du ikke vil føle sig bedre natten over. Men jo mere du holder af dig selv i løbet af denne stressende tid, jo sundere og stærkere vil du føle. Og hvis du oplever bekymrende symptomer, eller hvis dine følelser er at komme i vejen for dit daglige liv, tale til din læge eller en mental sundhed professionel til at få hjælp.