Evb2

Den rå fødevarer kost

En rå fødevarer kost vil sandsynligvis hjælpe dig tabe sig og kan være godt for dit helbred, men det kan være vanskeligt at opretholde. Find ud af, hvad nogle ernæringseksperter mener om rå fødevarer kost.

En rå fødevarer kost er normalt strengt vegetarisk, selv om nogle i den rå mad bevægelsen tillader upasteuriserede mejeriprodukter, råt kød, rå æg, og sushi.

En grundlæggende tro er, at du bør begrænse fødevarer, der er kogt eller opvarmet til over 116-118 ° Fahrenheit. Fortalere for rå fødevarer kost tror, ​​at den typiske europæiske kost af forarbejdede fødevarer, animalske produkter, pasteuriserede fødevarer og kemiske tilsætningsstoffer bidrager til sygdomme som diabetes og højt blodtryk. En anden rå mad bevægelse koncept er, at når vi laver vores mad, vi nedbryde madens enzymer og miste mange af madens ernæringsmæssige fordele.

Den rå fødevarer kost: prøve menu

På en rå fødevarer kost, kan du spise:

 • Frugt og grøntsager
 • Nødder, kerner og frø
 • Urter og krydderier
 • Bønner
 • Tang
 • Kokosmælk

Når en rå fødevarer kost gør noget kød, er det normalt fisk eller fjerkræ. Rå fødevarer kan være blandet, dehydrerede eller Juiced. Selvom 75 procent af din mad skal være stegt i en rå fødevarer kost, nogle i den rå fødevarer bevægelsen tillader nogle kogt pasta eller en bagt kartoffel.

Hvis du holder dig til den rå fødevarer kost, det er svært at spise for meget. Så længe det er råt og vegetar, der er ingen begrænsninger. Du kan spise så meget du vil, så ofte som du ønsker. Her er et eksempel kost:

 • Morgenmad: En typisk morgenmad ville være en frugtsalat toppet med hakkede nødder. Hvis nogle af animalske produkter er tilladt, kan du have økologisk fåremælk yoghurt.
 • Frokost: Så meget blandet salat, som du ønsker med linser spirer, olivenolie og balsamico eddike, plus en række vegetabilske retter.
 • Middag: Grøntsagssuppe et solsikkefrø ost og avocado og andre grøntsager med frugt sorbet til dessert.
 • Drik: Vand, kokosmælk, eller alle naturlige frugtsaft med måltider eller snacks.

Den rå fødevarer kost: pros

"De bedste ting ved den rå fødevarer kost er mængden af ​​hele fødevarer og friske producere du spiser. Udskæring forarbejdede fødevarer er også et plus," forklarer diætist Yvette Quantz, RD, en sports-og livsstil ernæringsekspert på Food Therapy LLC i Lafayette, La

Andre fordele:

 • Fiber. "The rå fødevarer kost indeholder masser af fiber, som fylder dig op og er fantastisk til din fordøjelse," siger Quantz.
 • Antioxidanter. "Fordi kosten er stærkt afhængig frugt og grøntsager, du vil få masser af antioxidanter, stoffer, der hjælper med at beskytte dine celler mod skader," tilføjer Quantz.
 • Vægttab. Fordi den rå fødevarer kost er så forskellig fra den typiske europæiske kost af animalsk fedt og kulhydrater, vil du næsten helt sikkert tabe sig.
 • Hjertesundhed. Den rå fødevarer kost er lavt indhold af mættet fedt, højt indhold af antioxidanter, højt magnesium og lavt natriumindhold. Alle disse faktorer gør denne diæt sundt for dit hjerte.

Den rå fødevarer kost: cons

"På den negative side, er den rå fødevarer kost meget svært at opretholde," siger Erika Schwartz, MD, et liv coach i New York og forfatter til flere bedst sælgende bøger om ernæring og wellness. Her er nogle ulemper du bør vide about:

 • Time forbrug. "For at lave en rå fødevarer kost appetitlig, en masse tid skal gå ind i særlige shopping og forberedelse," bemærker Quantz.
 • Ernæringsmæssige mangler. "Du kan have til at supplere vitaminer i denne diæt for at holde fra at blive for lavt på B-vitaminer og calcium," advarer Quantz. Fraværet af eventuelle animalske produkter kan også efterlade dig lav på protein og jern.
 • Ubehandlede kød og mejeriprodukter. For de rå fødevarer kost, der gør omfatter nogle kød og mejeriprodukter, spise disse ubehandlede produkter kan udsætte dig for bakterier, der kan gøre dig syg.
 • Udelukkelser. "Jeg ville ikke overveje denne diæt ernæringsmæssigt sikkert for børn, ammende mødre, eller kvinder, der er gravide," siger Quantz.

Den rå fødevarer kost: kortsigtede og langsigtede virkninger

"Der er en masse ting at sige på kort sigt for den rå fødevarer kost. Det er påfyldning, lavt kalorieindhold, og indeholder en god mængde af sund mad valg," siger Quantz. "Men for de fleste mennesker kosten er bare alt for svært at opretholde på lang sigt."

Dr. Schwartz enig i, at en rå fødevarer kost er ikke en realistisk langsigtet løsning. "De fleste mennesker vil bare ikke være i stand til at blive på rå fødevarer, og de bliver forvirrede over, hvordan man integrerer kogte fødevarer i kosten," Schwartz siger.

Quantz tilbyder et alternativ. "Den rå fødevarer kost er et vægttab program, du kan prøve for en kort sigt og derefter bruge som en modificeret kost strategi på lang sigt. For eksempel kunne det være fornuftigt at afsætte et par dage om ugen til at gå med en rå fødevarer kost og derefter udfylde de andre dage med en sund, mere traditionelle kost, "siger hun rådgiver.