Evb2

Den Lowdown om kolesterol

Lær forskellene mellem 'gode' og 'dårlige' kolesterol.

Du kan undre, hvorfor, hvis kolesterol er så slemt for dig, det er til stede i din krop i første omgang. Svaret er, at kolesterol ikke er alle dårlige og er i virkeligheden nødvendigt for livet. Din lever producerer kolesterol for en grund: Det er vigtigt for produktionen af ​​cellemembraner og kønshormoner såsom østrogen og testosteron. Kolesterol er endda tilføjet til modermælkserstatning, fordi det er nødvendigt for normal vækst og udvikling. Vi også opnå kolesterol fra animalske fødevarer kilder, såsom mejeriprodukter og kød. (Vegetabilske fødevarer som frugt, grøntsager og bælgfrugter indeholder ingen kolesterol.) Selv kolesterol er afgørende for liv, vi behøver ikke meget af det, for at holde vores krop kører godt. Vores celler træffe alle kolesterol er nødvendig for vedligeholdelse og celle reparation og gemme den overskydende til fremtidig brug. Problemet er, at mange af os spiser en kost, der er for høj i mættet fedt og transfedt, og dette kan stimulere leveren til at producere mere kolesterol end kroppen har brug.

Er du gør alt, hvad du kan for at styre dit hjerte tilstand? Find ud af med vores interaktive helbredsundersøgelse.

Den forbindelse mellem høj total kolesterol og hjertesygdomme blev foretaget i 1961 af Framingham-undersøgelsen. Dengang havde vi ikke har teknologien til at skelne mellem forskellige typer af kolesterol partikler. Der gradvist ændret sig, og i 1977 Framingham studiet havde etableret en sammenhæng mellem en øget risiko for hjerteanfald og forhøjede niveauer af LDL-kolesterol. Det var også på dette tidspunkt, at vi begyndte at forvirre offentligheden med foranstaltninger af forskellig kolesterol partikler og udtryk som "gode" og "dårlige" kolesterol.

Under en diskussion med en patient for nylig, spurgte hun mig, "Hvad er forskellen mellem god og dårlig kolesterol? Er det ikke alle de samme, når det er at opbygge i mine arterier?" Svaret er, at det ikke er den kolesterol selv, der er godt eller dårligt, men de partikler, der bærer det. Disse partikler kaldes lipoprotein (Lipo er en forkortelse for lipid, betyder som fedt). High-density lipoprotein (HDL) og low-density lipoprotein (LDL) er to af dem. Det er det protein del af lipoprotein partikel, der fungerer som en shuttle bus, transporterer kolesterol (og andre fedtstoffer som triglycerider) gennem din blodbanen, hvor de anvendes, opbevares eller udskilles af kroppen. Lipoproteiner er nødvendige for transport af fedtstoffer, fordi fedt ikke er opløselig i vand eller i blodet.

Da det viser sig, det er LDL, det såkaldte "dårlige" kolesterol, der gør en masse af bus kørsel. Man skulle tro, at dette job ville gøre LDL "good." Men hvad gør LDL "dårlige" er, at over det kan give os problemer. Alle celler har specielle receptorer, eller bindemidler, der hægte sig på LDL, trække det ind i cellerne, hvor det anvendes efter behov. Når disse celler har haft deres udfyldning af kolesterol, de stoppe med at lave receptorer, som giver resten af ​​LDL at bo i blodbanen. Nogle af denne overskydende LDL deponerer sit kolesterol "bagage" i vores arterie vægge - herunder hjerte - hvilket resulterer i dannelsen af ​​bløde aterosklerotiske plaques.

Jobbet med at rydde blodkarrene i denne overskydende LDL falder til HDL partikler, hvilket er grunden HDL omtales ofte som "god" kolesterol. Makeup af kolesterol selv i både LDL og HDL partikler er den samme, det er den retning, i hvilken lipoprotein bus kører der bestemmer, om partiklen anses for god eller dårlig. HDL er godt, fordi det fungerer som en scavenger, fjerner LDL-kolesterol fra cellerne og plaques og transporterer det tilbage til leveren for udskillelse i galden, som udtømmes i tarmen så det kan skylles ud af vores kroppe i vores afføring. Dette kaldes revers kolesterol transport.

Hvor meget kolesterol er for meget?
The Standard lipid profil, hjertesygdomme screening lab test, der anvendes af de fleste læger, måler din total kolesterol, HDL ("god") kolesterol, LDL ("dårlige") kolesterol og triglycerider. I midten af ​​1980'erne, sluttede den føderale regering og den europæiske Heart Association kræfter til at skabe den National Cholesterol Education Program (NCEP) for at oplyse offentligheden om vigtigheden af ​​at opretholde normal kolesterol. Baseret på NCEP retningslinjer bør total kolesterol være 200 mg / dl eller mindre for alle. Hvad der følger er NCEP retningslinjer for LDL, HDL og triglycerider.

NCEP RETNINGSLINJER FOR kolesterol
99 mg / dl eller derunder er optimalt.
100-129 mg / dl er lidt højere end optimal.
130-159 mg / dL er borderline højt.
160-189 mg / dl er høj.
Noget over 190 mg / dl er meget høj.
Jeg råde mine højrisikopatienter at få deres LDL ned til 70 mg / dl. Der er nogle beviser imidlertid, at meget høj risiko mennesker får deres LDL ned endnu lavere. Uanset risikofaktorer, jeg synes det er tilrådeligt for alle at holde deres LDL så lavt som muligt.

NCEP RETNINGSLINJER FOR HDL-kolesterol
For begge køn er optimale niveauer af HDL 60 mg / dl og derover. Mens NCEP retningslinjer ikke differentiere HDL niveauer for mænd og kvinder, European Heart Association gør, og jeg er enig. Det definerer en HDL på mindre end 50 mg / dl som en risikofaktor for kvinder og en HDL på mindre end 40 mg / dl som en risikofaktor for

NCEP RETNINGSLINJER for triglycerider
149 mg / dl eller under normalt.
150-199 mg / dL er borderline højt.
200-499 mg / dl er høj.
500 mg / dL er meget høj.

Lær at spise for at forbedre din sundhed.