Evb2

Den leddegigt og stress-forbindelse

Afdæk dine kilder til stress at holde det fra forværring din leddegigt smerter.

Stress er en uundgåelig del af vores daglige liv, og det kan komme fra små, dag-i-dag-out irritationsmomenter, ligesom at blive hængende i trafikken eller venter i lange linjer.

Uanset årsagen, hvis du ligesom mange med leddegigt (RA), du vil opdage, at når din stress-niveau stiger, så gør dine smerter.

Leddegigt og stress: indkredsning af problemet
"Uanset om det er leddegigt, slidgigt eller lupus, enhver tilstand plus stress gør tilstanden værre," forklarer Richard Roseff, MD, en reumatolog i privat praksis i Danbury og Ridgefield, Connecticut "Vi ved, at der kan være reumatoid arthritis nødblus fra en klar årsag, som en skade, men stress kan være en faktor i forværringen af ​​RA, også. "

Forskning viser, at stress kan spille en rolle i den faktiske betændelse, der forårsager smerte. Inflammation i RA er delvist forårsaget af molekyler kaldet cytokiner. Mens cytokiner kan frigives til en række forskellige årsager, stress også frigiver dem. Hvis du er stresset, og frigiver flere cytokiner, vil du sandsynligvis udvikle mere inflammation. Dette kan resultere i mere smerte.

Dr. Roseff siger det første skridt er at komme til roden af ​​din stress. "Stress kan have en masse forskellige årsager. Nogle stress er selvbegrænsende, ligesom død elskede - tid alene vil hjælpe. Men der er andre belastninger, der er kronisk, så vi forsøger at komme til bunds i det. "

Når du finder ud af den sande årsag til stress, er du nødt til at beskæftige sig med det, Roseff antyder. Selvfølgelig kan ikke alle stress fjernes i et snuptag - som et job med konstante deadlines, for eksempel. I dette tilfælde er målet at styre det.

I nogle tilfælde kan se en rådgiver eller en psykiater hjælpe. "Stress kan have en underliggende komponent af depression, og for at vi kan ordinere anti-depressiva. Adskillige har smertestillende kvaliteter som godt, "Roseff påpeger.

Ra, smerte og stress
Sommetider stress og smerte tilslutning kan arbejde i omvendt: Du kan føle, at din forværrede RA der stresser dig. "Stress eller sekundær depression kan gå sammen med en sygdom, som ikke bliver tilstrækkeligt behandlet," siger Roseff, "men med nye behandlinger, vi kan håndtere den store mængde af RA-patienter til at stoppe progressionen af ​​sygdommen og kontrollere symptomerne - behandlinger, var ikke tilgængelige så sent som 10 til 12 år siden. Så der er få mennesker med ukontrolleret sygdom. "

Tal med din læge, hvis du føler at din RA ikke reagerer på din nuværende behandling plan, der kan være andre muligheder for at prøve.

Hvis din RA er under kontrol, men du er oplever smerter, kan denne smerte også øge dit stress-niveau. "Hvis man ikke har brug for aggressiv behandling, men snarere mere smertelindring, der er anti-inflammatoriske lægemidler og smertestillende medicin, samt lokaliserede behandlinger som kortison skud eller aktuelle geler, fløde, eller plastre tilgængelige", rådgiver Roseff.

Leddegigt og stress: double-duty smerter kontrol
Her er nogle muligheder, der ikke kun vil hjælpe med at lindre stress, men vil også hjælpe med at lette nogle af dine reumatoid arthritis symptomer på samme tid:

Praksis yoga eller mindfulness meditation. Yoga "kan være meget gode i form af stretching, åndelighed og afslapning," siger Roseff. "Patienter, der går denne vej gøre godt." En nylig undersøgelse i tidsskriftet Annals of reumatiske sygdomme fandt også, at praktisere mindfulness meditation, der lærer, hvordan man fokusere på nuet, mindre stress og træthed hos personer med leddegigt.

Øvelse. "Motion fordele du følelsesmæssigt og fysisk. Det styrker leddene og strukturer omkring leddene, det hjælper dig med at sove bedre og giver stress relief, "siger Roseff.

Gå til fysisk terapi. "Arbejde med en god, omsorgsfuld fysioterapeut kan have en markant forbedring på symptomerne," Roseff siger.

Prøv akupunktur. Selv om der ikke er nogen stærk videnskabelig forskning, Roseff tyder på, at på et individuelt grundlag, hvis en patient ønsker at prøve akupunktur, kunne han eller hun meget vel finde nogle fordele.

Op med at ryge. For enhver, der tænker på belysning op som en stress-reliever, kan din rygning meget vel være at have den modsatte effekt. "Vi mærke en sammenhæng mellem rygning og RA," forklarer Roseff. "Hvis du ryger, du er mere tilbøjelige til at udvikle sygdommen, og for dem, der allerede har RA, gør rygning det værre -. Ikke alle, men for visse genetiske undergrupper, når de udsættes for cigaretter"

Ligesom stress kan påvirke niveauet af smerte, du oplever, kan behandle stress forbedre din tilstand. Prøv at slette kilder til stress over hvilke du har kontrol, så udforske forskellige teknikker til at lette stress, som du ikke fuldt ud kan eliminere. Dine led vil takke dig.