Evb2

Den følelsesmæssige vejafgift af metastatisk brystkræft

Når brystkræft vender tilbage, kan den følelsesmæssige uro være alvorlige. At lære, hvordan andre kvinder har redet stormen kan hjælpe dig.

Bliver diagnosticeret med metastatisk brystkræft er en personlig oplevelse, der kan påvirke forskellige kvinder på forskellige måder. For de fleste kvinder, er at finde ud af, at brystkræft er kommet tilbage mere følelsesmæssigt vanskelig end den oprindelige diagnose.

"Da jeg første gang blev diagnosticeret med brystkræft, jeg ikke ønsker at fortælle mine børn, som var teenagere, at jeg var syg," siger Carmen Brown of Cape Cod, Massachusetts "Jeg var så pakket ind i min rolle som vicevært, at Jeg holdt alt inde. Senere indså jeg, at havde været en fejltagelse. Når kræften kom tilbage i min lunge, jeg ønskede at ignorere det, men jeg har lært, at du har brug for at tale om det. "

Metastatisk brystkræft: de følelsesmæssige konsekvenser

Efter en indledende periode med chok, kan du gå gennem perioder med vrede og angst. Mange kvinder er plaget af at føle de ikke længere er i kontrol over deres eget liv. Du vil måske bemærke, at venner og endda familie behandle dig anderledes.

"Når folk finder ud af, du har kræft, kan relationer ændre sig. Nogle mennesker kan ikke handle naturligt, de ikke føler sig trygge omkring dig," siger Brown.

Forskning viser, at finde måder at identificere dine følelser og finde en støtteordning, hvor du kan dele dine følelser er den sundeste måde at håndtere dem.

Metastatisk brystkræft: følelsesmæssige stadier

De fælles etaper som folk går igennem i tilpasningen til en livstruende diagnose som metastatisk brystkræft er:

 • Denial
 • Isolation
 • Anger
 • Overenskomstforhandlinger
 • Depression
 • Accept
 • Håber

Metastatisk brystkræft: undgå depression

Depression og metastatisk brystkræft kan blive en ond cirkel, siger Charles Raison, MD, psykiater og direktør for Mind-Body Program på Emory Universitet Institut for Psykiatri og Behavioral Sciences, i Atlanta.

"Sygdom og stress kan føre til depression, og depression gør din sygdom værre," siger han. Mange undersøgelser bekræfter, at mennesker med alvorlig sygdom og depression dø tidligere end folk med de samme sygdomme, der ikke er deprimerede, "siger Dr. Raison.

Tricket, siger han, er at anerkende depression og behandle det, så snart du kan. "Både medicin og adfærdsterapi arbejde meget godt for depression relateret til kronisk sygdom som brystkræft."

Metastatisk brystkræft og depression: når man kan få hjælp

Spørg dig selv disse spørgsmål:

 • Føler du dig helt håbløs?
 • Føler du dig skyldig eller værdiløs?
 • Har du føler dig overvældet af dine følelser og ude af stand til at håndtere dem?
 • Har du føler at du bare ønsker at give op?

Selv om det er normalt at føle sig trist, ensom, eller vred, det er ikke normalt at give op, Raison siger. "De fleste mennesker med en alvorlig sygdom som metastatisk brystkræft gør i sidste ende komme til et punkt, hvor de er i stand til at værdsætte hvor værdifuld hver dag og nyde det."

Metastatisk brystkræft og depression: at lære at håndtere

Du må ikke ønsker at tro det, men hvis du prøver, kan du finde glæde i livet igen. Indrømmet, det vil tage noget energi, men du kan:

 • Exercise. Fysisk træning har vist sig at være en stor tonic til at øge energi og en følelse af velvære.
 • Grine. Find ting, som du nyder at gøre og være god ved dig selv.
 • Meditere. Undersøgelser viser, at meditation kan forbedre både fysisk og følelsesmæssig reaktion på stress.
 • Del. Adskillige videnskabelige undersøgelser har vist, at kvinder med fremskreden brystkræft, som tilhørte en støttegruppe forbedret deres samlede livskvalitet.
 • Find spiritualitet. "Det menneskelige sind craves betydning, en historie, der går på tværs af selvet," siger Raison. "The oplevelse af at have metastatisk brystkræft kan være en transformativ oplevelse. Du måske forventer at den gør det modsatte, men for mange kvinder det giver dem en dybere følelsesmæssig forståelse af, hvad deres liv betyder. "

Metastatisk brystkræft: En dag ad gangen

Trods modtager stråling og kemoterapi, går Brown på arbejde hver dag, og derefter går hjem for at være den bedste hustru, mor og mormor, hun kan være. "Det er den måde, jeg blev rejst. Vi blev undervist at acceptere, hvad livet byder og gøre, hvad der skal gøres. Ingen kan fortælle dig, hvordan man skal håndtere metastatisk brystkræft. Du er nødt til at finde, hvad der virker for dig," siger hun.

Der skønnes at være 3,9 millioner kvinder i live med brystkræft i verden i dag. De fleste af dem, ligesom Brown, finde modet til at gå videre med deres liv. De gør rejsen forbi frygt og depression, og de går på at håbe.