Evb2

Den dobbelte diabetes epidemi

Et stigende antal mennesker med type 1-diabetes viser også tegn på insulinresistens karakteristisk for type 2.

Et stigende antal af diabetespatienter står over for en ny sygdom komplikation kaldet "double diabetes," udtrykket bruges til at beskrive have symptomer på både type 1 og type 2 diabetes.

Forskere siger, at de har stærke beviser, at dobbelt diabetes kunne være et voksende fænomen. Nylige undersøgelser har vist, at så mange som en ud af tre nydiagnosticerede barndom diabetikere har nu både type 1 og type 2 diabetes.

Dobbelt diabetes, Double Trouble

Type 1 diabetes er en autoimmun sygdom, der forekommer tidligt i livet, ofte hos børn. Af uklare årsager, begynder kroppens immunsystem angriber og ødelægger betacellerne i bugspytkirtlen nødvendig producere hormonet insulin. Insulin er det betjente blodsukker (glukose) fra blodbanen ind i cellerne til at skabe energi. Uden insulin,. Glukose i blodet stiger

Type 2-diabetes har normalt en senere debut. På grund af en kombination af dårlig kost, manglende motion, og for meget kropsfedt, bliver cellerne i kroppen resistente over for insulin i bugspytkirtlen har gjort. Blodsukkerniveauet er fortsat forhøjede: Bugspytkirtlen forsøger at holde trit med den ekstra efterspørgsel ved at producere mere insulin, men over tid brænder sig selv.

Dobbelt diabetes opstår, når en person med type 1-diabetes udvikler resistens over for insulin, de tager, insulinresistens er kendetegnende for type 2 diabetes. Det kan også forekomme i en patient, der ved første øjekast at have den mere almindelige type 2 version af diabetes, fordi de er overvægtige. Men blodprøver lede efter de specifikke proteiner, der angriber pankreatiske betaceller vil afsløre, at de også har type 1 sygdommen.

Fedme er den vigtigste risikofaktor for dobbelt diabetes. Patienter med dobbelte diabetes er oftest overvægtige. Læger mistanke dobbelt diabetes kan være delvist forårsaget af type 1 diabetikere, der tager insulin, men har ikke gjort de andre sunde livsstilsændringer er nødvendige for at hjælpe med at styre sygdommen. Fordi insulin brug forårsager vægtøgning, hvis type 1 diabetiker patienten ikke tager skridt til at spise sund mad og motion regelmæssigt, kan vægtøgning begynde at gøre hans eller hendes celler insulinresistente.

Behandling dobbelt diabetes

Sidestilling af en person med dobbelt diabetes er kompliceret, fordi de foretrukne metoder til behandling af type 1 og type 2 diabetes er anderledes:

  • Type 1 diabetikere tager insulin at behandle deres sygdom, fordi de ikke kan producere hormonet på egen hånd.
  • Type 2 diabetikere tager oral medicin for at styre mængden af ​​glukose i blodet, enten ved at stimulere produktionen af ​​insulin eller hjælpe celler bruger insulin mere effektivt. Det er ikke før de senere stadier af sygdommen, at de skal begynde at tage insulin for at overleve.

Medicin. Læger vejer forskellige kombinationer af medicin, der kunne hjælpe dobbelt diabetespatienter. Nogle dobbeltværelser diabetespatienter kan være bedst tjent med en behandlingsplan, der omfatter både insulin og oral medicin.

Kost og vægttab. En fremgangsmåde, som synes at virke, er en lav-kalorie kost for vægttab, der er udstyret med fødevarer med højt i fiber og bulk. Fiber hjælper med at stabilisere blodsukkeret og reducere behovet for insulin, mens den øgede mængde mad forebygger sult.

Exercise. Fysisk træning er også betragtes som en prime middel til behandling dobbelt diabetes. Træning bidrage til at forbedre kroppens reaktion på insulin, faldende insulinresistens.

Forebyggelse dobbelt diabetes

Den bedste behandling for dobbelt diabetes er forebyggelse.

Læger anbefaler, at børn, der er overvægtige eller svært overvægtige udvikle en sundere kost baseret på mindre portionsstørrelser og få en god mængde motion, især hvis de har type 1-diabetes, for at holde fra at udvikle type 2 så godt.