Evb2

Coping med fibromyalgi på jobbet

Fibromyalgi kan gøre job ansvar mere udfordrende. Disse simple strategier kan gøre arbejdet med fibromyalgi arbejde for dig.

For den gennemsnitlige person, er at arbejde eller ikke at arbejde ikke rigtig et spørgsmål. Livet er dyrt. Regninger skal betales. Og i mange tilfælde, nyder folk de fysiske, sociale og intellektuelle udfordringer en karriere kan bringe.

Det er det samme, hvis du har fibromyalgi. Undtagen i dette tilfælde tilføjer din tilstand endnu et lag: Hvis du ikke foretage intelligente valg og holde dit helbred en topprioritet mens de er på job, kan arbejde aktivere en fibromyalgi flare eller tage så meget ud af dig, at der ikke er noget tilbage til livet efter arbejde. Fibromyalgi smerter kan også gøre dig mindre produktiv, mens du er på arbejde, ifølge en nylig rapport.

Den opmuntrende nyhed er, at i dag skønsmæssigt 4-6.000.000 mennesker med fibromyalgi forblive i arbejdsstyrken, dokumentation for, at on-the-job mestringsstrategier kan hjælpe dem med fibromyalgi forblive aktive, produktive og sunde nok til at holde en karriere på sporet og bank konti opløsningsmiddel.

Mens alle reagerer på denne betingelse forskelligt, kan nogle mestringsstrategier hjælpe dig gøre din arbejdsplads mere fibromyalgi-venlige. Til at begynde, eksperter foreslår, at du:

Tag noter. Når Barbara L. Kornblau, forbi-præsident for Den Europæiske Occupational Therapy Association, taler om at forvalte fibromyalgi på arbejdspladsen, hun taler både som en ekspert og som en person med fibromyalgi selv. Kornblau foreslår at starte med en enkelt arbejde dagbog, hvor du notere ned, hvad du laver, og hvordan du føler hvert 15. minut for en fuld arbejdsuge. Ved udgangen af denne periode, bør du se mønstre i dine noter - hvilke aktiviteter forårsager de største niveauer af ubehag, hvad tid på dagen dine smerter er mest akut, og hvilke dage i ugen føler sig mest stressende. Dette kan så give et udgangspunkt for løsninger. Bemærke nakkespændinger, når du arbejder på computeren? Prøv at flytte skærmen direkte foran dig, snarere end ud til siden, for eksempel.

Reorganisere dit arbejde rummet. De gentagne bevægelser fleste job kræver kan stave problemer for en person med fibromyalgi. Analyser din arbejdsstation og se om nogle ændringer kunne gøre det mere behageligt. Hvis du bruger en masse tid på telefonen, for eksempel, kunne et headset eliminere forvridende din nakke og skulder til vugge telefonen. Hvis du står på arbejde, kan høj kvalitet sko og en polstret gulv pad reducere ben og fod stamme. Hvis du sidder det meste af dagen, så sørg for din stol er komfortable og placeret korrekt. Selv noget så simpelt som at sætte computermus i en let at nå spot på dit skrivebord kan gøre en stor forskel. Hvis din virksomhed giver ergonomisk konsultation eller har adgang til et konsulentfirma, der har specialiseret i at skabe ergonomisk venlige værkstedsrum drage fordel af sin ekspertbistand.

Gå med strømmen. Baseret på hvad du opdagede i løbet af din dagbog uge planlægge opgaver i henhold til dine energi op-og nedture. Hvis morgenen er din bedste tid, fokus på kritiske eller presserende opgaver dengang. Planlæg lavere prioritet eller nem at udføre opgaver under lavenergi tider. Og glem ikke at tage regelmæssige pauser, også. Stress kan gøre fibromyalgi flare, så planlægge i tilstrækkelig tid til at udføre opgaver uden en hektisk sidste minut push. Også huske på, at du ikke altid kan forudse, hvornår du vil ikke føle godt. Når det sker, bare hvad du kan mageligt gøre og omarbejde din tidsplan i stedet for at skubbe dig selv for hårdt og betale for det senere.

Clue i kollegaer. Når du har en kronisk og ofte misforstået tilstand som fibromyalgi, kan den oprindelige impuls være at skjule det fra kolleger. Problemet er, at hvis de ikke kender årsagen træthed eller hyppige medicinske udnævnelser holde dig væk fra dit skrivebord, kan de fejlagtigt tror, ​​du er en dårlig medarbejder eller en upålidelig kollega. Tag en "fuld åbenhed" tilgang i stedet. Fortæl dine kolleger, du har fibromyalgi, forklare, hvordan det påvirker dig, hvad de kan gøre for at hjælpe, og hvordan du vil gøre alt hvad du kan for at sikre din fibromyalgi påvirker ikke deres arbejde flow. Holde disse kommunikationslinjerne åbne kan hjælpe med at undgå unødig vrede og i stedet skabe en ånd af samarbejde.

Har en plan. Vide i forvejen, hvad du vil gøre, hvis din fibromyalgi nødblus. Pain-management teknikker såsom dyb vejrtrækning, meditation og biofeedback kan hjælpe. Hvis du tager medicin, sørg for at have nogle på hånden på arbejdspladsen. Øve en kort tale, du kan bruge til at forklare kollegaer, når du har en "dårlig" dag. Så snart du føler en flare stigende, sætte din plan i spil.

Kend dine rettigheder. Under europæerne Med Disability Act og familie sygeorlov Act, kan du kvalificere dig til arbejdspladsen indkvartering og beskyttelse mod diskrimination på grund af din helbredstilstand. Du kan læse mere om disse rettigheder, og hvordan de gælder for fibromyalgi i særdeleshed på Job bolig-netværket.

Vide, hvornår det er tid til at komme videre. Fibromyalgi er en kronisk tilstand, så hvis dit helbred vil bare ikke tillade dig at holde arbejder på dit nuværende job, være proaktiv og begynde at tænke over, hvordan du kan overgangen til en position, der er en bedre pasform. Hvad ville det job se ud? Hvad ville du nødt til at komme dertil? Uddannelse? Oplevelse? Mentoring? Mens det ikke kan ske natten, skifte til et job, der vil arbejde med din fibromyalgi vil forbedre den overordnede kvalitet af dit liv og i sidste ende, være indsatsen værd.