Evb2

Coping med bipolar lidelse på jobbet

Arbejde med bipolar lidelse er ikke umuligt, hvis du har en strategi for succes.

Mange mennesker, der har bipolar lidelse har svært ved at holde en fuldtidsstilling, men der er også mange mennesker med denne betingelse, som ikke kun beholde deres job, men udmærke sig i deres karriere.

Bipolar lidelse forårsager dramatiske humørsvingninger - ekstreme højder i løbet af maniske faser og dybe nedture i depressive perioder. Mens maniske symptomer (overdreven angst, irritabilitet og impulsiv adfærd) og symptomer på depression (intens tristhed, følelsesmæssig ligegyldighed og træthed) kan naturligvis forstyrre ens arbejde, kan disse symptomer kan kontrolleres med medicin. Ikke desto mindre har forskning vist, at mennesker med bipolar lidelse og andre psykiske sygdomme ofte ønsker at arbejde, men er ikke opmuntret af mental sundhed fagfolk eller potentielle arbejdsgivere til at gøre det.

En kvinde, en lærer i Pittsburgh, ved, hvad det er at leve og arbejde med bipolar lidelse. Hun sagde hendes symptomer først begyndte omkring 1973, men hun var faktisk ikke diagnosticeret, før 2007.

På det tidspunkt hendes symptomer dukkede op, "Jeg underviste anden og tredje klasse kombineret," sagde hun. "Jeg var blevet behandlet kun for depression og slukkes siden kollegiet - bipolær sygdom blev ikke engang nævnt jeg blev gravid med mit første barn, og humørsvingninger regerede mit liv Hovedstolen kaldet til at informere mig, at mine tjenester var ikke længere nødvendigt.., sagde han, 'Du er fyret. " "

Bipolar lidelse: får ensartet behandling

Jair Soares, MD, professor i psykiatri ved University of North Carolina (UNC) School of Medicine og direktør for UNC Center of Excellence for forskning og behandling af bipolar lidelser, både i Chapel Hill, NC, siger, at de bedste ting folk med bipolar lidelse kan gøre, er modtage ensartet behandling. "De kan have til at arbejde hårdere, end andre mennesker til at opretholde en god [mental] sundhed, men det er muligt." Dr. Soares anbefaler også:

  • Regelmæssig motion
  • Spise godt
  • Fastholdelse af en sund vægt
  • At få en god nats søvn
  • Undgå alkohol og narkotika

Derudover Soares råder patienter til at undgå jobs, der kræver en nathold, fordi "det forstyrrer deres søvn cyklus", som kan fremkalde humørsvingninger.

Bipolar lidelse: forbereder til arbejdet

Gary Sachs, MD, en lektor i medicin ved Harvard Medical School og direktør for Bipolar Clinic og Research Program på Massachusetts General Hospital i Boston, bemærker også, at mange "patienter med bipolar lidelse er deprimeret i morgen. De føler forfærdeligt og forpurret, og de gør det ikke til at virke. "

Han siger, de bør lægge ud det tøj, de kommer til at bære natten før, har en elsket en opfordring til at tjekke ind på dem i morgen, og om nødvendigt har denne person opfordring arbejde for dem, hvis de ikke kan få det til at virke.

"At have en strategi gør det muligt for folk at holde deres job," Dr. Sachs siger. "De måske kun brug for deres [elsket] for at gribe ind to gange om året, men det sparer deres job." Sachs opfordrer kraftigt sine patienter til at have flere venner eller familiemedlemmer på plads, som kan hjælpe dem gennem maniske episoder.

Bipolar lidelse: på jobbet

Det er vigtigt at finde en arbejdsplads, hvor du føler dig godt tilpas. Andre faktorer til at overveje, når de søger beskæftigelse:

  • Prøv at opretholde en struktureret, daglige rutine.
  • Forsøge at finde en lav-stress job.
  • Afgøre, om du arbejder bedre på egen hånd eller sammen med andre.
  • Overvej møde med din vejleder til at forklare din situation. Bring undervisningsmaterialer om bipolar lidelse og måske et brev fra din læge eller terapeut.
  • Kend dig selv. Hvis du føler symptomer på mani eller depression kommer på, tage en fridag og se din terapeut så hurtigt som muligt.

Endelig en undersøgelse konstateret tre vigtige ting, som mennesker med bipolar lidelse bør gøre for at blive en succes på arbejde: Vurder din mentale sundhed regelmæssigt, finde måder at bevare og forbedre din mentale sundhed, og gøre følelsesmæssige forbindelser med dine kolleger.