Evb2

Biologiske behandlinger for psoriasisgigt

En ny klasse af lægemidler giver løfter for psoriasis arthritis syge.

Biologiske respons modifiers, eller biologiske lægemidler, er en nyere klasse af medicin anvendes til behandling af moderat til svær psoriasis arthritis. Selvom de har været rundt i et århundrede i form af vacciner, har Biologics først for nylig blevet anvendt til behandling af psoriasisgigt, og i den proces, de har åbnet dørene for lovende nye behandlingsmuligheder.

Biologics er FDA-godkendt til behandling af tegn og symptomer på aktiv psoriasisgigt og er også godkendt til nedsættelse af progressionen af ledskader fra psoriasisgigt. For at øge deres effektivitet er biologiske medicin undertiden anvendes i kombination med sygdomsmodificerende anti-reumatiske lægemidler (DMARD), såsom methotrexat.

Hvordan Biologics virker?
Biologics målrette specifikke kemikalier, der er involveret i immunsystemets inflammatorisk reaktion. Hos mennesker med psoriasisgigt, kaldet et protein tumornekrosefaktor (TNF) er til stede i blodet og leddene i store mængder. TNF derefter fungerer som en budbringer, signalerer, at cellerne bør øge betændelse - hvilket fører til smerte, hævelse og stivhed.

Biologics er udviklet medicin, skabt i levende celler (i modsætning til de fleste lægemidler, som er skabt af kemiske forbindelser), der blokerer virkningen af ​​TNF. Af denne grund, er de også kaldes TNF-blokkere. Fordi de går efter denne specifikke protein, snarere end hele immunsystemet, håbet er, at biologiske vil have færre bivirkninger, og forårsager mindre organskader end bredspektrede immunosuppressive.

Biologiske lægemidler er godkendt af Food and Drug Administration til behandling af psoriasisgigt omfatter:

  • adalimumab (Humira)
  • etanercept (Enbrel)
  • infliximab (Remicade)

Hvem kan tage biologics?
Biologics tilbyder en lovende behandlingsmulighed for mennesker med moderat til svær psoriasis arthritis, der ikke har reageret (eller har standsede reagerer) til andre medikamenter. Andre, der kan drage fordel biologics omfatter personer, der har oplevet skadelige bivirkninger fra andre behandlinger eller dem, som af forskellige årsager ikke kan tage andre medikamenter.

Det sagt, hvis dit immunforsvar er signifikant kompromitteret allerede (for eksempel, hvis du er på en anden immunosuppressiv medicin) kan biologics ikke være den bedste behandling mulighed for dig. Desuden kan folk med aktive infektioner ikke være berettiget til nogle biologiske, og hvis en større infektion udvikler sig, mens du tager et biologisk, anbefales det normalt, at medicinen stoppes, i hvert fald midlertidigt. Eftersom følgerne af den biologiske på gravide kvinder eller fostre ikke er kendt (det er heller ikke vides, om medicinen udskilles i modermælken hos ammende kvinder), vil kun forekomster af klart medicinsk behov biologics gives til gravide eller ammende kvinder.

Hvordan Biologics administreres?
Biologics er tilgængelige ved recept. Etanercept (Enbrel) tages ved injektion (normalt selv administreres af patienten, ligesom en insulin skudt) en gang eller to gange om ugen. Med adalimumab (Humira), giver patienterne selv en indsprøjtning under huden hver anden uge. Den tredje fælles biologiske for psoriasisgigt, infliximab (Remicade), kræver et besøg hos lægen, da det er givet i tre separate, to-til tre-timers infusioner i løbet af de første seks uger af behandlingen, efterfølgende infusioner administreres hver ottende uge, eller som bestemmes af din læge baseret på din konkrete sag.

Hvilke risici og bivirkninger forbundet med biologiske lægemidler?
De bivirkninger for biologiske medicin varierer, men fælles dem for alle biologiske inkluderer luftvejsinfektioner, influenza-lignende symptomer og reaktioner på injektionsstedet, såsom hævelse, kløe eller udslæt. Generelt bivirkningerne er milde, og i de fleste tilfælde ikke kræver folk til at stoppe med at tage medicinen. De langsigtede effekter af biologiske lægemidler er ikke helt kendt, dog.

Bekostning af biologics er noget andet at overveje: De kan koste mellem 7470€ og 18660€ om året. Undertiden omkostningerne er i det mindste delvist dækket af en forsikring, og der er nogle programmer, der tilbyder støtte (tjekke med din læge).