Evb2

Besejre depression

Kost og motion: depression selvhjælp

Vi kender alle regelmæssig motion og en fornuftig kost er godt for os. Du har måske endda hørt at de kan være en del af depression selvhjælp. Men hvordan kan det hjælpe, når den sidste ting du ønsker at gøre, er at ramme gym eller gnaske på et æble. Lad os være ærlige. Når du føler dig deprimeret du er mere tilbøjelige til at ønsker at bo i din jammies med en stor skål af is. Men så hårdt, som det kan synes at motionere regelmæssigt og spise rigtigt, hjælper det. Det lover jeg. Det har fungeret for mig.

Vores første forsvar, når vi taler om depression selvhjælp er motion. Du behøver ikke at deltage i en gym, tage en klasse, eller endda bryde en sved til at nyde fordelene ved motion. Du kan starte små. Tag en tur, arbejde i din værftet, se en yoga video eller dælen, sætte din iPod i dock og skru op 80'erne dansemelodier, mens du buste et skridt i dit køkken. Bare begynde at bevæge! Når du er klar, arbejde op til mere anstrengende aktiviteter. Undersøgelser tyder på, at selv en rask 5 til 10 minutters gang kan løfte humøret. Udover humør-styrke endorfiner frigives under motion, er der andre mindre målbare fordele til regelmæssig motion, der kan forbedre din Outlook. Motion kan give dig en ny følelse af kontrol, en bedre følelse og flottere krop, og det kan endda hjælpe dig sove bedre. Se det? Ting søger allerede! Jeg ved af erfaring min depression er meget mere overskueligt, når jeg træner regelmæssigt.

Den næste våben i vores depression selvhjælp arsenal kost. Nu er jeg ikke taler om en kortsigtet, super-begrænset måde at spise. Jeg taler om en langsigtet spise filosofi. Din filosofi. Start en fødevare tidsskrift, hvor du kan holde styr på, hvor forskellige fødevarer gør du føler. Recidivister kan påvirke dit humør negativt, mens andre kan hjælpe din outlook. Jeg har for nylig skiftede min familie til en vegansk kost. Før jeg går videre, jeg antyder ikke, at dette er for alle. Jeg siger heller ikke en vegansk kost er den eneste "feel good" kost. Men jeg har set en stor forskel i min egen mentale sundhed. Mine stemninger er mere afbalanceret, kan jeg hoppe tilbage fra frustration og vrede hurtigere, og jeg nyder min familie meget mere. Jeg tager mere forsigtig med, hvad jeg sætter ind i min krop og min krop reagerer vidunderligt.

Måske er du ikke klar til en kost eftersyn. Intet problem. Bare starte små. Klip kunstige sødestoffer, simple kulhydrater, eller sodavand. Se om det hjælper. Hvis ja, prøv at tilføje noget din kost er mangler, måske flere friske frugter, grøntsager eller fuldkorn. Ligesom motion, hver lille indsats tæller. Hvert skridt, og hver bid får dig tættere på en sundere, gladere dig.

Bipolar affektiv lidelse: hjælp humor til at klare

Ligesom alle psykiske lidelser, er bipolar lidelse ikke bare påvirker den person diagnosticeret med lidelsen, det påvirker også hans eller hendes venner og familie. Jeg voksede op med en mor, der har bipolar affektiv lidelse, og jeg kan trygt sige, jeg havde en barndom som få andre.

Kendetegnene for bipolar er ekstreme stemninger cykle mellem at være meget glad - eller manisk - og bliver meget deprimeret. Min mors tendens til at læne mod depression ende af skalaen det meste af tiden. Vokser op der var lange perioder, når hun ikke komme ud af sengen. Min familie måtte gå på æggeskaller for at undgå det uforklarlige og uforudsigelige raseri, der typisk ledsager bipolar affektiv lidelse. Så var der maniske episoder. Episoder, der omfattede overdreven rengøring og udgifter sprees. Selvom det ikke er så svært at håndtere, da den vrede og depression, var disse tider med mani lige så forstyrrende for vores familieliv. Mine brødre, søster og jeg lærte at stole på hinanden og vores far mere, end vi ellers kunne have. Ser tilbage nu som en voksen jeg kan ikke forestille mig den belastning, at vores far må have været under under min mors mest vanskelige episoder.

Bipolar er ofte en meget vanskelig og hjerteskærende lidelse at leve med. Jeg vidste som barn, som jeg gør nu, at min mors episoder havde intet at gøre med, hvor meget hun elskede mig, og heller ikke var det virkelig hende overhovedet. Bipolar ikke definerer min mor. Det er en lidelse, hun bor med, ligesom dem omkring hende leve med det.

Så hvordan gør en familie deal med sådan en overvældende diagnose? Jeg formoder, at der er mange måder. Men vores familie vælger humor. Når min mor er i et godt sted følelsesmæssigt, intet emne er off-grænser, herunder og normalt især hendes være bipolar. Vi joke om hendes meds, vi spøge hendes bliver skøre og vi joke om hendes nyeste behandling, elektrochok behandling eller ECT.

Hendes ECT behandling var en især underholdende tid. Hun havde brug for konstant pleje. Hukommelsestab var en bivirkning, at vi skulle se til. Hun kunne ikke køre på alle under hendes 3 ugers behandling eller for ugen efter. Og hvis hun glemte hun ikke kunne køre bil, godt du får den idé. Så vi tog slår babysitter mor. Må ikke bekymre dig, hun var velopdragne. Hun faktisk gjorde meget godt, og bivirkningerne var minimale. Vi er meget lovende, at de behandlinger, vil blive en succes. Men vi drillede og vi lo på situationen. Ikke fordi vi er ufølsomme, men fordi ikke at grine og joke ville være for smertefuldt. Hvor ellers kan man aftale med en elsket at blive chokeret flere gange med vilje? Dette er alle gjort i en ånd af sjov og omsorgsfuld. Og i løbet af en episode vi er meget forsigtige med, hvad vi siger og gør. Men da hun føler sig godt, hvilket er ofte vi griner på hende, vi griner på hinanden, og vi griner ad os selv som vi beskæftige sig med hende bipolar lidelse. Men vi har aldrig lade det definere os.