Evb2

Behandling psoriasisgigt med DMARD

Recept anti-reumatiske lægemidler kan hjælpe med at behandle symptomerne og mindske ledskader.

Når smerte og hævelse fra psoriasisgigt er for svær at blive kontrolleret af non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler (NSAID), en anden behandlingsmulighed er en klasse af medicin kaldet sygdomsmodificerende anti-reumatiske lægemidler (DMARD). DMARD er kun tilgængelige ved recept, og på grund af risikoen for alvorlige bivirkninger, er deres brug nøje af Deres læge.

Ligesom NSAID, DMARD kontrol smerter og betændelse, men derudover hjælpe de begrænser mængden af ​​ledskader, der opstår i psoriasisgigt. Fordi DMARD tendens til at handle langsomt, idet op til flere måneder at producere resultater, ofte en læge vil ordinere en smertestillende i tillæg til en DMARD.

De mest almindeligt anvendte DMARD er:
  • methotrexat (Rheumatrex)
  • hydroxychloroquine (Plaquenil)
  • cyclosporine (Neoral, Sandimmune)
  • sulfasalazin (Azulfidine)
  • leflunomid (Arava)

Methotrexat (sælges under navnet af Rheumatrex) er et immunosuppressiv medicin indgives via munden eller injektion. Det er godkendt af FDA til behandling af psoriasis, og er ofte ordineret til psoriasisgigt. Normalt methotrexat er veltolereret i de lave doser, der kræves til behandling af psoriasis arthritis, men der er en række bivirkninger forbundet med det, herunder det langsigtede potentiale for leverskader. På grund af disse risici, der er regelmæssige blodprøver rådes til at overvåge eventuelle skadelige virkninger.

Hydroxychloroquin (Plaquenil) er den mest almindeligt ordineret anti-malaria behandling, der almindeligvis anvendes med succes ved reumatoid arthritis, er det også blevet anvendt til behandling af psoriasis arthritis. Anti-malariamidler er normalt gives som en pille en gang om dagen. Som med andre medikamenter i DMARD-klasse, kan det tage mange måneder før at se fordele. Bivirkninger omfatter synsforstyrrelser (glorier omkring lys, sløring, og følsomhed over for lys), hovedpine, svimmelhed, kvalme og opkastning. På grund af risikoen for øjenproblemer, enkeltpersoner tager en anti-malaria skulle have øjenundersøgelser med jævne mellemrum. Også nogle anti-malarials såsom Plaquenil kan forårsage hud psoriasis forværres hos nogle personer, fordi det gør huden mere følsom.

Cyklosporin (Neoral, Sandimmune) er et immunosuppressiv stof, der er FDA-godkendt til behandling af psoriasis, og det er ofte ordineret til psoriasisgigt samt, selvom mange bivirkninger er forbundet med cyclosporin (herunder nedsat nyrefunktion, hovedpine, forhøjet blodtryk, højt kolesterol, overdreven hårvækst, snurrende eller brændende fornemmelser i arme eller ben, og hud-følsomhed). Som et resultat, periodiske blodprøver påkrævet for at udelukke skader på nyrerne. Cyclosporin tages dagligt gennem munden, og bør tages på en konsekvent tidspunkt hver dag.

Sulfasalazin (Azulfidine), et sulfa drug oprindeligt udviklet til behandling af inflammatorisk tarmsygdom, er ofte ordineret til behandling af psoriasisgigt, med gode resultater: Omkring en tredjedel af psoriasis artrit patienter reagerer hurtigt på denne behandling, normalt inden for fire til otte uger. Gives i jævnt fordelte doser over en 24-timers periode, er sulfasalazin administreres i tabletform. Mennesker med sulfa allergi bør ikke tage sulfasalazin, og det er ikke anbefales til folk med tarm eller urin forhindringer og enkeltpersoner, der lider af porfyri, en stofskifte sygdom. Blodprøver kan være nødvendigt at overvåge celletal og leverenzymer. Mulige bivirkninger omfatter kvalme, udslæt, hovedpine, mavesmerter, opkastninger, feber og svimmelhed.

Leflunomid, (Arava) almindeligvis anvendes til behandling af leddegigt, er en oral medicin (administreret én gang dagligt, i pilleform), som har vist sig at være yderst effektiv i behandling af patienter med psoriasisgigt. Leflunomid virker ved at undertrykke virkningen af ​​immunceller, der er ansvarlige for inflammation. Mulige bivirkninger omfatter forhøjet blodtryk, hovedpine, udslæt og diarré, og det bør ikke anvendes af personer med leverproblemer.