Evb2

Behandling lungekræft med erlotinib

Det stof erlotinib (Tarceva) kan forlænge overlevelsen i fremskreden lungekræft patienter.

Hos patienter, som er blevet diagnosticeret med fremskreden ikke-småcellet lungekræft, kan standard kemoterapi udvide deres forventede overlevelse af nogle måneder i forhold til understøttende behandling alene. Men i mange af disse patienter, standard kemoterapi til sidst afsluttes arbejdet. Et alternativ til standard kemoterapi kaldet erlotinib (Tarceva) har vist sig at forlænge overlevelsen og forbedre livskvaliteten i avancerede ikke-småcellet lungecancer patienter, når standard kemoterapi standser arbejdet.

Hvordan erlotinib (Tarceva) henvender lungekræft

"Tarceva er ikke traditionel kemoterapi," siger Joan Schiller, MD, chef for afdelingen for hæmatologi-onkologi og vicedirektør for Simmons Comprehensive Cancer Center på University of Texas-Southwestern Medical Center i Dallas. Erlotinib "er det, der kaldes en målrettet terapi. Sig mod en vej, der er unormal kun i kræftceller."

Standard kemoterapi, på den anden side, ikke skelner godt mellem kræftceller og normale celler, siger Dr. Schiller. "Traditionelt har vi en tendens til at tænke på kemoterapi lægemidler, der er giftstoffer, der ikke diskriminerer mellem normale celler og cancerceller," siger hun. Dette er grunden til traditionel kemoterapi dræber hårceller og blodceller i tillæg til kræftceller, som derefter kan føre til bivirkninger, såsom skaldethed og anæmi.

Schiller siger, at erlotinib specifikt er rettet mod et enzym vej, der hjælper kræftceller deler sig. Proteinet målrettet efter erlotinib kaldes epidermal vækstfaktor receptor (EGFR), som findes i høje niveauer på overfladen af nogle kræftceller, herunder ikke-småcellet lungekræft celler.

"Hvis du har en abnormitet i denne vej, er chancerne for udnytte dette stof er betydelige," siger Schiller, at bemærke, at unge kvinder, der aldrig har røget, før de udviklede lungekræft er særligt tilbøjelige til at have en abnormitet i denne vej, så de har en god chance for at drage fordel af erlotinib. Laboratorieundersøgelser på en biopsi af dine væv kan bruges til at afgøre, om du har denne abnormitet.

Fordelene ved erlotinib til lungekræft behandling

En nylig undersøgelse offentliggjort i New England Journal of Medicine undersøgt virkningerne af erlotinib i deltagere, som havde fremskreden ikke-småcellet lungekræft, som havde udviklet sig efter behandling med standard kemoterapi. Sammenlignet med deltagerne, der tog placebo, eller sukker pille, dem der tog erlotinib overlevede to måneder længere, havde kræft, der skred langsommere, og også rapporteret forbedringer i symptomer såsom hoste, smerter og åndedrætsbesvær.

Nogle af deltagerne, der tog erlotinib udviklede en moderat til alvorligt udslæt. Kun 5 procent af deltagerne, som tog erlotinib stoppet med at tage medicinen på grund af toksiske effekter sammenlignet med 2 procent af dem, der fik placebo.

En beslægtet kvalitet-of-life undersøgelse offentliggjort i Journal of Clinical Oncology viste, at erlotinib var relateret til forbedringer i symptomer og et bedre livskvalitet i de samme deltagere i studiet.

Erlotinib er en pille. I de fleste tilfælde er lungekræftpatienter rådes til at tage erlotinib på tom mave på samme tid hver dag.