Evb2

Behandling hepatitis med interferon

Interferon er et kraftfuldt stof, der anvendes til behandling af hepatitis typer B, C og D. Det kan forhindre alvorlig leverskader, men det har også mange bivirkninger, nogle af dem alvorligt.

Interferon er det foretrukne stof til behandling af flere kroniske former for viral hepatitis, herunder hepatitis B og C. Det kan også anvendes til at behandle en mere usædvanlig form af hepatitis kaldet hepatitis D, som er en co-infektion, der kan opstå med avanceret B hepatitis, ofte i injektion stofbrugere.

Interferoner er proteiner, der udskilles af cellerne, når kroppen bliver angrebet af en virus som hepatitis B, C eller D. Genetisk manipuleret interferon, gives ved injektion, stopper hepatitisvirus fra replikere sig selv og giver et boost til immunsystemet. Forskellige former af interferon er nødvendig for at behandle hepatitis B, hepatitis C og hepatitis D.

Uden behandling forbistrer kronisk hepatitis og skader leveren og kan føre til:

 • Skrumpelever
 • Leverkræft
 • Leversvigt (kræver en levertransplantation eller forårsager død)

Sådan interferon fungerer

En persons celler begynder udskiller interferon, når de registrerer virusinfektion. Interferon advarer alle nærliggende celler, en virusinfektion er på vej, udløser produktion af proteiner, der blokerer viral replikation. Interferon også får cellerne til at stoppe produktionen af ​​proteiner, virus behøver at replikere og trives. Læger mistanke interferon også beskytter cellerne mod virus gennem andre midler forskning i hvordan det virker, er i gang.

Forskellige typer af interferon

Lægerne har konstateret, at de forskellige former for kronisk viral hepatitis reagere på forskellige typer af menneskeskabte interferon:

 • Hepatitis B. Interferon alfa-2b er den form af lægemidlet, der virker mod kronisk viral hepatitis B infektion. Den amerikanske Food and Drug Administration (FDA) har også godkendt brugen af ​​pegyleret interferon til behandling af hepatitis B. PEGylering er en kemisk proces, der gør behandlingen mere effektiv.
 • Hepatitis C. Et antal forskellige former for interferon er blevet godkendt af FDA til behandling af hepatitis C, herunder pegyleret interferon, PEGyleret interferon-alfa-2b (PEG-intron), interferon alfa-2b (Intron A Rebetol), interferon alfa-2a (Roferon), og interferon aphacon-1 (Infergen).
 • Hepatitis D. Kroniske tilfælde af hepatitis D er normalt behandles med pegyleret interferon.

Interferon fordele og ulemper

Interferon har haft stor succes i behandling hepatitis B, C og D, selvom det kun frembringer en fuldstændig helbredelse i en vis procentdel af patienterne. Det er mere effektivt, når det kombineres med bredspektret (dvs. de arbejder imod mange vira) antivirale medicin som ribavirin, især i behandlingen af ​​hepatitis C.

Fordi interferon er en naturlig del af dit immunsystem, behandling, der øger din interferon niveauer kan forårsage en række bivirkninger:

 • Den mest almindelige bivirkning af interferon indebærer alvorlige, influenzalignende symptomer som feber, træthed og muskelsmerter.
 • Interferon kan også forårsage unormale blodværdier, med patienter, der viser reducerede niveauer af hæmoglobin, hvide blodlegemer og blodplader.
 • Interferon har psykiske bivirkninger, og kan bede depression og selvmordstanker. Aggression, psykose, hallucinationer, og mani er også blevet rapporteret.
 • Høje niveauer af interferon kan forårsage hele systemet skader på vitale dele af kroppen, såsom nyrer, lever, knoglemarv og hjerte.

Hvis du er sat på interferon behandling, skal du nøje overvåges af din læge til nogen af ​​disse bivirkninger.

Hvem bør ikke få interferon

Visse mennesker bør ikke modtage interferon behandling, eller bør modtage den under nøje overvågning af en læge. Disse omfatter mennesker, der har:

 • Depression eller anden psykisk sygdom
 • Anden infektion sammen med deres hepatitis, enten fra en bakteriel, viral eller fungal kilde
 • En autoimmun sygdom
 • Knoglemarv sygdom
 • Hjerteproblemer
 • Øjenlidelser

Interferon kan være en livreddende medicin. Men det er også yderst potent, og ikke for alle. Det er vigtigt at være opmærksom på eventuelle bivirkninger. Spørg din læge til at hjælpe dig med at forberede en coping strategi for håndtering af eventuelle bivirkninger, du kan opleve i løbet af din behandling.