Evb2

Autisme hos drenge og piger

Selv om vi ikke ved ret meget om, hvad der forårsager autisme, ved vi det: drenge er langt mere tilbøjelige til at have uorden end piger.

Autisme er en udviklingsforstyrrelse, der slår små børn, der generelt viser op ved 3 år. Aktuelle skøn er, at én ud af hver 110 amerikanske børn er blevet diagnosticeret med en autisme spektrum forstyrrelse. Så alarmerende, da er disse statistikker, er der en anden af ​​særlig interesse for forældre til drenge: Drenge er fire til fem gange mere tilbøjelige end piger til at have autisme.

Autisme: hvorfor kønsforskellen?

Ingen ved, hvorfor autisme er så meget mere udbredt hos drenge end hos piger, men der er forskning, der udføres på området for at forsøge at finde ud af hvorfor.

"Vi har ikke fuldt ud forstår sammenhængen mellem autisme og køn," siger Rebecca Landa, ph.d., direktør for Kennedy Krieger Institute Center for Autisme og relaterede lidelser i Baltimore.

Årsagen eller årsagerne til autisme er ikke forstået, men en genetisk abnormitet muligvis involveret. Det samme teori menes at også forklare, hvorfor autisme hos drenge er så meget mere udbredt end i piger, og forskningen er begyndt at bakke det op.

En undersøgelse viste, at en variant af et gen var konsistent i autistiske drenge, specifikt i DNA af familiemedlemmer, som havde mindst to autistiske sønner.

Desværre har undersøgelsen ikke forklare hvordan eller hvorfor genet kan forårsage autisme eller hvad forholdet kunne muligvis være, men det er et vigtigt første clue til hjælpe med at besvare de mange uløste spørgsmål om autisme.

Autisme: girls vs Boys

Af yderligere teorier bliver udtrykt, man har at gøre med tanken om, at pigerne har naturligvis bedre verbale og kommunikative færdigheder end drenge. Måske på grund af det, er piger mere stand til at kompensere for deres autistiske træk eller deres symptomer ikke synes så alvorlig og er ikke diagnosticeret.

En anden teori foreslår, at piger arver et X-kromosom fra deres fædre med en beskyttende gen mod autisme. Det er også troede, at drenge kan være mere sårbare over for skader fra genetiske abnormiteter og endda infektioner, hvilket gør dem mere modtagelige for autisme.

Disse er kun teorier baseret på spekulation og nogle forskning, de er ikke blevet bekræftet af undersøgelser.

Autisme: er behandling anderledes for drenge?

Det enkle svar, siger Landa, er nej. Behandling strategi er baseret på et barns behov, ikke deres køn.

"Autisme behandling bør individualiseres for hvert barn baseret på, at barns styrker og svagheder, og ikke nødvendigvis køn," siger Landa. "Der er specifikke interventionsstrategier til brug med børn med autisme i almindelighed, såsom anvendt adfærdsanalyse tilgange og brug af visuelt baseret pædagogiske strategier. "

Men bare fordi der er generelle behandling strategier betyder ikke, at de anvender for hvert barn. Hver autistisk barns symptomer er forskellige. Spektret af autisme lidelser omfatter en bred vifte af symptomer, og sværhedsgraden af ​​disse symptomer og deres behandling, skal være skræddersyet til den enkeltes særlige behov.

"De specifikke måder, hvorpå disse strategier er implementeret, vil afvige noget fra barn til barn, fordi autisme er et spektrum forstyrrelse, der spænder fra mild til svær, og de udfordringer hvert barn ansigter er forskellige," Landa tilføjer. "Behandling programmer bør være skræddersyet til målrette et barns individuelle udfordringer. "

Eksperter ved ikke, hvorfor drenge har en højere autisme risiko, og de ikke ved nok om årsagerne til autisme endnu at fortælle forældrene, hvordan man kan forhindre den betingelse. Men der er mere forskning, der udføres på autisme hver dag for at give forældre flere svar på deres mange spørgsmål.