Evb2

At få HPV-vaccinen, før kollegiet

HPV-vaccinen kan hjælpe unge kvinder forebygge livmoderhalskræft i fremtiden. Bare husk, at blive vaccineret ikke betyder du kan stoppe praktisere sikker sex.

Blandt alle seksuelt overførte infektioner, er det humane papillomavirus (HPV) den hyppigst passeret mellem par. Det påvirker omkring halvdelen af ​​alle seksuelt aktive europæere, og det omfatter universitetsstuderende. HPV-infektion kan føre til alvorlige komplikationer, herunder livmoderhalskræft. Men de komplikationer kan forpurret med HPV-vaccinen, og få det, før du går på universitetet er en god idé.

Hvordan HPV-vaccinen virker

To mærker af HPV-vaccine er blevet godkendt af FDA. Begge indeholder proteiner fra to virustyper, der forårsager livmoderhalskræft. Man må også beskytter mod to andre virustyper, der forårsager kønsvorter.

Tre skud er givet over en periode på seks måneder. Den bør dække dig gennem college, og videre. "På dette tidspunkt, er levetiden god, selvom vi ikke kan sige med sikkerhed, at det varer for levetiden," siger Constance Mao, MD, assisterende professor i afdelingen for obstetrik og gynækologi ved University of Washington i Seattle. "Hidtil er indsamlet data for otte eller 10 år, og der antistof niveauer er stadig høj. Det ligner ikke en booster skud vil være behov for. "

HPV-vaccinen: pros

Grunde til at få vaccinen omfatter:

  • Vaccinen forebygger mest livmoderhalskræft. "De HPV-typer, der er i vaccinen forårsager de fleste tilfælde af livmoderhalskræft," forklarer Mao.
  • Vaccine bivirkninger er få. "Der er ikke noget i live i vaccinen, er der intet, der kan forårsage HPV," Mao siger.
  • Forsikringsdækning. Oddsene er gode, at din forsikringsselskab vil dække udgifterne til vaccinen.

HPV-vaccinen: cons

De få negativer er:

  • Mulig reaktion på vaccinen. "De eneste risici er en reaktion på de proteiner, eller noget fra fremstillingen af vaccinen," siger Mao. "Nogle mennesker har irritation nær injektionsstedet."
  • Omkostninger. Hvis dit forsikringsselskab ikke dækker udgifterne til vaccinen, kan den køre omkring 225€.

"Det er meget vigtigt at indse, at vaccinen beskytter mod to typer af HPV, men der er 30 stammer, der kan forårsage kræft," Mao siger. "Den bedste forebyggelse er at bruge kondomer og minimere antallet af seksuelle partnere. Vi anbefaler også, at alle får årlige celleprøve. "Celleprøve er det bedste tilgængelige værktøj til tidlig påvisning af livmoderhalskræft.

HPV-vaccinen: Hvem bør vaccineres?

HPV-vaccinen er i øjeblikket FDA-godkendt til hunner og hanner i alderen 9 til 26. Centers for Disease Control (CDC) i øjeblikket kun anbefaler vaccinen for kvinder, men lader muligheden for at vaccinere hanner op til den enkelte og deres læge. Vaccinere unge mænd kunne hjælpe med at beskytte dem fra at få kønsvorter, og potentielt forhindre spredning af HPV eventuelle immuniserede seksuelle partnere i fremtiden.

Selv hvis du tror, ​​du er usandsynligt at få HPV, kan du ønsker at genoverveje din mening, i betragtning af, at:

  • Familie sygehistorie er ikke vigtigt. "Livmoderhalskræft er ikke arvelig," Mao siger. Hvis dine mødre eller tanter havde livmoderhalskræft, er du ikke mere eller mindre tilbøjelige til at få det selv.
  • Folk, der kun har haft få seksuelle partnere kan stadig få HPV. HPV er ret almindelig i den almindelige befolkning. "Du behøver ikke at have haft mange seksuelle partnere for at få HPV - blot én," Mao siger.
  • Selv de engagere sig i lav risiko seksuel adfærd kan få det. HPV er et virus, ligesom influenza. "Virus kan spredes via hånd og mund kontakt, hvilket normalt begynder i en ung alder," Mao siger. Og mens kondomer mindsker risikoen, de ikke dækker nok hud til helt beskytte mod HPV, som kunne lurer i omkringliggende kønsdelene hud.

HPV-vaccinen: den ideelle alder for vaccination

"Den ideelle alder er, før enhver seksuel aktivitet begynder," Mao siger, for selv lav risiko seksuel kontakt som at kysse og holde i hånd kan sprede HPV. Men tror ikke du er for gammel til at blive vaccineret. "College er et godt tidspunkt at indhente," Mao siger.