Evb2

Astma - drosler link

Brugen af ​​inhalationssteroider til behandling af astma kan føre til en gær infektion kaldet trøske. Her er trin, du kan tage forhindre det.

Inhalerede steroider er en effektiv behandling for astma. Fordi medicinen er leveret direkte til din luftvejene snarere end rejser i hele kroppen som oral medicin, der er færre bivirkninger, hvilket gør inhalationssteroider et bedre valg for den langsigtede behandling af kronisk astma.

Er du gør alt, hvad du kan for at styre din astma? Find ud af med vores interaktive helbredsundersøgelse.

Men inhalationssteroider kan føre til trøske, en gær infektion i munden, tunge og hals. Trøske opstår, når de kortikosteroid inhalatorer, der trykker immunsystemet i lungerne til at kontrollere din astma have samme effekt på overfladen af halsen - med en typisk inhalator, det meste af stoffet ender på din hals på sin vej til dine lunger, forklarer Russell B. Leftwich, MD, en læge med speciale i allergi og immunologi i Nashville, Tennessee, og en talsmand for Det Europæiske Akademi for Allergi Astma og Immunologi.

Så mens inhalationssteroider ikke komme ind i blodbanen den måde oral medicin gør, siger Dr. Leftwich, kan de have en meget kraftig en på overfladen af ​​mund og hals, hvilket gør trøske almindelig hos mennesker, der bruger inhalationssteroider til behandling af astma symptomer.

Fakta om trøske

En type gær kaldet candida forårsager trøske eller oral candidiasis. "Vi har alle [candida] normalt i vores kroppe, men det er holdt i skak af vores immunsystem, så vi ikke ved, at vi har det," siger Leftwich. "Babyer almindeligvis få det, fordi deres immunforsvar notfully er udviklet."

Den mest åbenlyse tegn på trøske er plettet hvide skjolder det skaber på tungen og svælg. "Normalt er der ingen symptomer," siger Leftwich, der ofte pletter det på patienternes struber, før de er klar over, at de har det.

Thrush forebyggelse tips

Enkle trin kan hjælpe dig med at undgå denne plage infektion. For at forhindre trøske, skylles munden og gurgle med vand efter brug af en inhalator, siger Leftwich.

Du kan også reducere din risiko for at udvikle drosler ved hjælp af en spacer med dine inhalationssteroider. "En spacer er et kammer - et rør - det spreder medicinen og bremser den ned," forklarer Leftwich. Ved at sprøjte medicin i den ene ende af røret og sætte din næse og mund over den anden, er du i stand til at inhalere langsomt og trække medicinen ned i lungerne.

"Alle skal bruge en spacer, uanset om de har trøske," siger Leftwich. Selvom afstandsstykker kan koste mellem 15€ og 30€ og er som regel ikke er dækket af sygesikringen, de er godt værd. "Du får mere medicin i lungerne, mindre i mund og hals, som kan forårsage trøske, og medicinen holder længere, hvilket betyder, at du får mere for dine penge," tilføjer han.

Bring op ved hjælp af en spacer med din læge, foreslår Leftwich. "En masse af læger kender ikke afstandsstykker," siger Leftwich. "Du har brug for en recept for at få en."

Når trøske behandling er nødvendig

Trøske normalt går væk af sig selv. Hvis det er vedvarende, kan din læge ordinere et svampedræbende medicin, såsom nystatin.

"Disse antimikrobielle dræbe gær og næsten altid rydde op i drosler," siger Leftwich. Hvis ikke, vil din læge nødt til at undersøge sagen nærmere. "Der er nogle situationer, hvor trøske kan være et tegn på andre sundhedsproblemer såsom diabetes eller en sygdom i immunsystemet," Leftwich påpeger. Og dem er betingelser, du ønsker at behandle så hurtigt som muligt.

Lær mere i Everyday Health Astma center.