Evb2

Arteriovenøs misdannelse og slagtilfælde risiko

En arteriovenøs misdannelse (AVM), kan øge risikoen for en form for slagtilfælde er kendt som hæmoragisk apopleksi. Lær om de mulige årsager og udforske behandlingsmuligheder.

Blødende slagtilfælde, en form for slagtilfælde, der kan ske, når en svækket blodkar brister og forårsager blødning i hjernen, der gør op 15 procent af alle slagtilfælde tilfælde. En tilstand, som kan føre til denne form for slagtilfælde er en arteriovenøs misdannelse (AVM) i hjernen.

En AVM er et virvar af misdannede arterier og vener, og en AVM kan give problemer for organer, fordi det forhindrer blodet cirkulerende korrekt. Selvom AVMS kan udvikle sig overalt i kroppen, dem, der danner i hjernen og rygmarven (neurologiske AVMS) kan være mere problematisk. Den gode nyhed er, at neurologiske AVMS er forholdsvis sjældne, der påvirker omkring 300.000 europæere.

AVM skilte og detektion

Udfordringen med AVMS er, at der er normalt ingen symptomer - kun 12 procent af folk med AVMS viser indikatorer for tilstanden. Anfald og hovedpine er de to store advarselstegn, men AVMS kan også føre til neurologiske symptomer, der spænder fra svaghed og lammelser til svimmelhed og høre støj eller brummen.

For de fleste mennesker med AVMS, behøver symptomerne ikke opstår indtil AVM brister og forårsager kritisk skade på hjernen eller rygmarven. Blødning fra en AVM, især hvis det sker i hjernen, kan ødelæggende, hvilket resulterer i alt fra en ekstremt svær hovedpine til et slagtilfælde eller død. Cirka 2 procent af alle blødende slagtilfælde skyldes AVMS. (Hæmoragisk slagtilfælde kan også være forårsaget af en aneurisme -. Når en del af et blodkar balloner og eventuelt brud)

Selvom AVMS er ikke symptomatisk for de fleste mennesker, kan de blive diagnosticeret. Afprøvning, som kan anvendes til påvisning af neurologiske AVMS omfatter:

  • Magnetic resonance imaging (MRI)
  • Computertomografi (CT scanning)
  • Angiografi
  • Elektroencefalogram (EEG)
  • Magnetisk resonans (MRA)

Vejning af muligheder, når du har en AVM

Det vides ikke, hvad der forårsager AVMS, men de er generelt menes at udvikle under graviditeten eller omkring fødslen, og de synes ikke at være arvelig.

Mens det også er uvist, om du kan forebygge AVMS, der er måder at behandle den betingelse. Valget af behandling meste afhænger af størrelsen og placeringen af ​​en AVM. Mulighederne omfatter:

  • Medicin. Grundlæggende symptomer relateret til AVMS, hovedpine, kan rygsmerter, og beslaglæggelse, behandles med medicin.
  • . Kirurgi og strålebehandling Open hjernekirurgi fjerner AVM gennem en åbning boret i kraniet, denne behandling virker bedst når AVM er lille og placeret i en perifer del af hjernen. Mindre invasive radiosurgery virker bedst for dybe, svære at nå AVMS, den procedure indebærer dirigere stråling til det ramte område.
  • Embolization. Også kendt som endovaskulær behandling, denne mulighed ikke permanent ødelægge AVM. Embolisering stopper blodgennemstrømningen i de unormale skibe, hvilket reducerer risikoen for blødning ved at indsprøjte en gluelike materiale. Denne teknik er en sikker behandling for dybt dannede AVMS.

Inden vi går videre med behandlingen, vejer mulighederne grundigt med din læge, da enhver operation udført på det centrale nervesystem er vanskelig - AVM kirurgi kommer med en anslået 8 procent risiko for store komplikationer eller død. Det er derfor, nogle mennesker kan beslutte at forlade en AVM uberørt og leve med risikoen for at det brud eller forårsager anden skade. Vær sikker på at drøfte alle tilgængelige strategier med din læge.