Evb2

Alzheimers pleje - fra bofællesskaber til sygepleje faciliteter

Træffe det rigtige valg for en elsket en med alzheimers

Hvis din elskede er blevet diagnosticeret med Alzheimers sygdom, har du sikkert allerede lært en vanskelig, men uundgåelig sandhed: På et tidspunkt, er mennesker med Alzheimers sygdom ikke længere i stand til at leve uafhængigt. Hvis der er nogen lyse side på denne situation, det er, at nu mere end nogensinde, er der en bred vifte af pleje muligheder til rådighed, fra hjemmepleje til at leve-in sygepleje faciliteter. Hvis du har besluttet du skal placere din elskede i en indstilling uden for deres hjem, er det betryggende at vide, at man kan skræddersyes til enhver form for patient på hvert trin af sygdommen.

Det vigtige ting, når du vælger en facilitet, siger Dr. Laurel Coleman, en Maine geriatrician og bestyrelsesmedlem i The Alzheimers Association, er at stille de rigtige spørgsmål. "Spørg: 'Hvad er anderledes ved dit anlæg? Fortæl mig hvorfor du er god," siger hun. "Det er mere end blot at vælge beroligende farver. Arkitektur og design er vigtige, men uddannelse og tilgang til pleje er langt vigtigere."

Kig efter betegnelser som "demens-stand" og "demens-specifikke", når de udfører forskning på Alzheimers plejeinstitutioner, og spørg personalet, hvad det betyder for så vidt angår niveauet for pleje, de er i stand til at levere. Er medarbejdere givet specifikke former for træning? Hvor ofte genopfriskningskurser påkrævet? Bliver medarbejdere være villige til at skræddersy pleje til din elskede ens specifikke behov? Alle disse spørgsmål er vigtigt at spørge, fordi de kan hjælpe dig med at få mest informeret beslutning om, hvor at placere en elsket en med Alzheimers sygdom.

I din søgen efter Alzheimers pleje, kan du overveje nogle af de følgende former for faciliteter:

Fortsat pleje pensionering samfund
Disse "fællesskaber" er som regel består af en gruppe af bygninger (eller separate vinger eller gulve i en enkelt struktur), der kan give forskellige niveauer af pleje, fra uafhængig livsførelse til plejeboliger til plejehjemsanbringelse, alle på samme sted. Disse typer af faciliteter er designet til at give beboerne til at "alder på plads," bor komfortabelt som deres behov ændrer sig. Da Alzheimers sygdom skrider frem, kan beboerne få den pleje, de har brug for uden den yderligere traumer og ubehag ved et skifte til en helt ny facilitet.

Forsamles boliger
Denne type af føderalt finansieret hus gør beboerne til at leve med en lille gruppe af andre seniorer i et lejlighedskompleks. Normalt, 24-timers assistance er tilgængelig, og specielle former for samles boliger er ofte skræddersyet til mennesker med Alzheimers sygdom. Gruppe måltider, sociale aktiviteter, og husholdning er ofte inkluderet, og beboerne har normalt deres egen stue.

Board-and-plejehjem
Ligesom samles boliger, board-og plejehjem tilbyder en komfortabel levende miljø for grupper af mennesker. Denne type af boliger, dog ofte licenseret og finansieret af staten. Sådanne faciliteter kan være alt fra en ombygget familie hjem til en hel lejlighedskompleks, og kan omfatte et par beboere eller hundredvis. Living plads og faciliteter er generelt deles, og beboerne får 24-timers overvågning.

Plejehjem (faglærte sygepleje faciliteter)
Hvorvidt selvstændig eller en del af en større ældreområdet komplekse, tilbyder plejehjem tjenester til beboere, der har brug for daglig pleje. Mange omfatter genoptræning, fysioterapi og apotek tjenester. Denne form for anlæg er bedst for Alzheimers patienter, der ikke længere kan spise, bade eller bruge toilettet på egen hånd, og for dem, der kan vandre ud, hvis uden opsyn, eller som har brug for behandling for omfattende medicinske problemer. Nogle plejehjem henvender os specielt til mennesker med Alzheimers sygdom, mens andre kan have en særlig sektion eller enhed, hvor mennesker med den betingelse bor, giver mulighed for mere skræddersyet pleje.