Evb2

Alt om anoreksi

Mennesker med anorexia nervosa er besat af at være tynd. Der er mange årsager til denne potentielt dødelige sygdom, herunder familie-og samfundsmæssige påvirkninger.

Anorexia nervosa er blevet beskrevet som den ubarmhjertige forfølgelse af at være tynd. Mennesker med denne spiseforstyrrelse kan se sig selv som overvægtige, selvom de er bogstaveligt talt sulter sig selv.

"Anoreksi er kendetegnet ved afvisning af at opretholde en normal kropsvægt og en intens frygt for at få vægt eller bliver fedt," forklarer Robert J. Lagrou, DO, medicinsk direktør for pædiatrisk psykologi ved Kingswood Hospital i Detroit, Mich "Der er en forstyrrelse i, hvordan patienter med anoreksi se deres krop, og de ​​ofte benægte alvoren af deres lave kropsvægt. "

Hvem får anorexia nervosa?

Dr. Lagrou siger, at anoreksi er meget mere almindelig hos unge kvinder, men forekommer hos unge mænd så godt. "Spiseforstyrrelser som anoreksi forekomme i cirka 4 procent af teenagere og unge voksne. Men det er sandsynligt, at en langt større procentdel af teenagere har krop-image problemer, der går ukendt, "Lagrou siger.

De fleste patienter er unge, når de bliver anorektiske, men nogle mennesker er unge voksne, når de først udvikle denne spiseforstyrrelse.

Anoreksi symptomer

Ifølge den diagnostiske og statistiske håndbog for psykiske forstyrrelser, er der fire store anoreksi symptomer:

 • Afvisning af at opretholde en normal kropsvægt
 • Stærk frygt for at få vægt eller bliver fedt
 • En unormal måde at opleve din kropsvægt eller form
 • Tab af regelmæssig menstruationscyklus

Andre anoreksi symptomer kan omfatte udtynding knogler, tør hud, svaghed, forstoppelse, lavt blodtryk og lav kropstemperatur.

Årsagerne til anoreksi

Anorexia nervosa, ligesom andre spiseforstyrrelser, ikke har en enkelt årsag. Årsager kan omfatte personlighed type, genetik, gruppepres, familie påvirkninger, og vores samfund besættelse med fysiske udseende.

"Patienter med spiseforstyrrelser som anoreksi tendens til at være gode resultater og føler presset fra påvirkninger udefra for at være tynd," siger Lagrou. "I mange tilfælde synes der at være en kombination af gruppepres og en interesse i at opnå den ideelle krop, som ses i blade og tv-shows. "

Andre fund, der kan kaste lys over årsagerne til anoreksi omfatter:

 • Anorektiske patienter er mere tilbøjelige til at have forældre, der misbruger alkohol eller andre stoffer end befolkningen generelt.
 • Anoreksi er otte gange mere almindelig, hvis du har en slægtning med anoreksi.
 • Spiseforstyrrelser som anoreksi er sjældent set i kulturer, der ikke skildrer slankhed som ønskeligt.
 • Hormon abnormiteter og hjernen kemiske ubalancer er blevet identificeret i anoreksi og andre typer af spiseforstyrrelser.

De første symptomer på anoreksi

Lagrou siger teenagere eller unge voksne kan være kæmper med anoreksi, hvis de er optaget af vægt, mad og kropsbillede. "Det er almindeligt, at patienter med anoreksi er meget begrænset i de fødevarer, de vil spise og kan spise den samme mad hver dag. De almindeligvis vælger at undgå at spise med familien og vil hellere spise alene, "siger Lagrou.

Andre advarselstegn kan nævnes:

 • Indlysende vægttab
 • Bekymringer om at føle fedt
 • Udvikling af fødevarer ritualer
 • Overdreven behov for motion
 • Tilbagetrækning fra sociale aktiviteter

Farerne ved anoreksi

Anoreksi kan være livstruende. "Svær vægttab fra anoreksi kan resultere i hjerte-komplikationer, hypotermi og endda død," advarer Lagrou. Ifølge National Eating Disorder Association, kan anoreksi være fatal i mellem 5 til 20 procent af tilfældene.

Behandling for anoreksi er tilgængelig. Hvis du eller en elsket man kæmper med anoreksi eller hvis du har lagt mærke til de advarselstegn på anoreksi, tale med din læge.