Evb2

Ældreplejen: balancere en elsket ens behov med din egen

Når du er en omsorgsperson, kan finde tid til at tage sig af din egen sundhed være udfordrende - men at gøre det vil hjælpe både dig og din elskede.

Har du yde bistand til en ældre person, der har brug for pleje? Folk i alle aldre kan være pårørende, men det er meget almindeligt for ældre at blive pårørende til deres ægtefæller eller andre kære, og - alt for ofte - de begynder at forsømme deres egen sundhed i en alder, hvor de bør virkelig betale mere opmærksomhed til det.

Forældreadfærd er både mentalt og fysisk belastende, og pårørende anses for at være en øget risiko for fysiske helbredsproblemer og depression. Hvis du er en omsorgsperson i din senior år, er det endnu vigtigere, at du tager dig af din egen sundhed.

De sundhedsmæssige virkninger af forældreadfærd

Hvorvidt omsorgen for en skrantende ægtefælle eller en anden elskede, mange pårørende bliver så optaget af deres pleje-tilførende rolle, de forsømmer deres egen sundhed, at sætte sig selv en øget risiko for:

  • Dårlig fysisk sundhed: 16 procent af pårørende siger, at deres helbred faldt efter de bliver plejepersonale.
  • Psykisk stress: Cirka halvdelen af alle mennesker, der leverer Alzheimers pleje, en fælles form for ældreplejen, rapporten oplever nød. Virkningerne af psykisk stress kan være udbredt og kan omfatte depression, udbrændthed, alkohol og stofmisbrug, og andre problemer.
  • Self-omsorgssvigt: Pårørende er mere tilbøjelige end ikke-pårørende til at spise dårligt, være søvn berøvet, ikke motion, ikke hvile, når syg, og udskyde lægebesøg.
  • Død: Pårørende er i højere risiko for at dø end den generelle befolkning.

Omsorg for dig selv, mens yde omsorg

Når du er involveret i stress og kaos i at give ældreplejen, eller nogen form for forældreadfærd, kan det være vanskeligt at tage et skridt tilbage og fokusere på dig selv. Husk: Den elskede du plejer, vil være den første til at nyde, når du laver dit eget helbred en prioritet.

Følg disse forslag til at tage sig af dig selv, samtidig med at ældreplejen:

  • Deltage i stress-reducerende aktiviteter. Find ting, som du kan lide at gøre for at lindre stress af forældreadfærd. Tag en yoga klasse, haven, meditere, eller tilbringe tid sammen med en ven. Gør disse aktiviteter regelmæssigt og du vil have en bedre fornemmelse af kontrol over din situation.
  • Få dit eget lægebehandling. Kan være at bruge en masse tid på lægen med din elskede, men ikke bruge det som en undskyldning for at springe dine egne lægebesøg. Sørg for at du får regelmæssig check-ups og enhver test afgørende for din egen gode helbred.
  • Motion regelmæssigt. Udøver vil medvirke til at reducere stress og holde dig i god fysisk form. Book regelmæssige aftaler for dig selv at tage en rask gåtur, deltage i en øvelse klasse, eller gør en anden form for fysisk aktivitet, som du nyder.
  • Tage pauser. Det er vigtigt, at du får lidt tid væk fra forældreadfærd, selvom dette kan især være svært, hvis du leverer ældreplejen for nogen, der har brug for omkring-the-clock opmærksomhed. Må ikke være genert: Spørg et andet familiemedlem til at træde til og hjælpe. En ven eller nabo kan være villige til at give dig en pause. Også forhøre sig om aflastning ressourcer i dit samfund, muligheder omfatter endagsture eller korte ophold på et ældreområdet facilitet.
  • Øv positiv selv-snak. Mange pårørende pålægge en enorm byrde på sig selv, så det er vigtigt for din psykiske helbred at erstatte negative tanker med positive tanker. For eksempel, i stedet for at fortælle dig selv "Jeg har aldrig gøre noget rigtigt," Prøv at fokusere på det positive ved at tænke: "Mine gamle forældre nyder at tilbringe tid sammen med mig." Hvis det er muligt, tale om dette med din elskede, som kan være i stand til at give dig fred i sindet ved at fortælle dig præcis, hvad du gør rigtigt.

Når du begynder at fokusere på dit eget helbred, vil du føle dig mere vital og energisk, hvilket vil forbedre kvaliteten af ​​pleje du giver dine kære.

Få mere information i Everyday sundhed senior sundhedscenter.