Evb2

Adult ADHD og dit ægteskab

Voksne med ADHD ofte ender i spændte og frustrerede ægteskaber på grund af deres ADHD symptomer. Her er 10 tips til at overvinde problemerne.

Det kan være meget svært at opretholde et ægteskab eller langsigtet forhold, når du har opmærksomhed underskud hyperactivity disorder eller ADHD. ADHD symptomer som impulsivitet, inkonsekvens og hyperaktivitet kan forstyrre din evne til at udføre dag-til-dag fornødenheder, der holder et forhold glad og kører glat.

Deb Rowley, 37, af Madison, Wis, har ADHD og husker, hvor svært det var at tage sig af de daglige opgaver før hendes diagnose, og den frustration, som det skabte i hendes partner. "Jeg var i en ph.d.-program. Jeg skulle blive en succes på simple ting," Rowley siger. "Men dagligdags opgaver var store problemer for mig. Ville jeg blive spurgt:" Hvorfor tager det en uge at skifte en pære? Hvorfor kan du ikke vaske? Bare handle som en voksen! Bare få det gjort! ' Der ville være masser af argumenter om motivation. "

ADHD og ægteskab: 10 trin til et succesfuldt forhold

Her er 10 tips til at opretholde et ægteskab eller langsigtet forhold, hvis en partner har ADHD:

  1. Få behandling. Behandling er afgørende for at håndtere de problemer, som voksne ADHD. Psykoterapi kan hjælpe den person med ADHD bedre at forstå hans eller hendes lidelse, mens parrets rådgivning kan hjælpe et par kommunikere mere effektivt. Par rådgivning kan også være afgørende for at hjælpe en ægtefælle eller partner forstå, hvordan ADHD symptomer påvirke voksne.
  2. Tag din medicin. Voksne med ADHD, der er ordineret medicin nødt til at tage det på et konsistent grundlag. »De meds er meget effektive i beroligende dig ned og mindske distraktioner," siger Constance Wood, ph.d., en praktiserende psykolog i Houston.
  3. Swap opgaver. Et langvarigt forhold i Rowleys fungeret særligt godt, fordi hendes partner ofte tilbudt at bytte nogle af sine huslige pligter for de daglige opgaver, hun kæmpede for at fuldføre. "Han var meget generøs i at arbejde med mig på den måde, og det gjorde det lettere," Rowley siger.
  4. Hold dine løfter. "Det største problem er, at ubehandlet ADHD gør det svært for folk at være konsekvent," siger Ari Tuckman, PsyD, en psykolog i West Chester, Pa "Det giver problemer i forholdet, hvor vi har forventninger til vores partner til at være konsekvent og forudsigelig. " Hvis du fortæller din partner, du vil gøre noget, er du nødt til at gøre alt for at opfylde det løfte.
  5. Skriv ned, hvad der skal gøres. En måde at hjælpe med at holde dine løfter er at gøre lister over de gøremål, der er dit ansvar. Behov for at skifte en pære? Behov for at afhente mælk? Behov for at betale regningerne? Skriv det hele ned. "Man kan spørge din ægtefælle om morgenen for at gøre noget senere på dagen, og den virkelighed er 10 timer senere den person med ADHD er ikke tilbøjelige til at huske det," Tuckman siger.
  6. Minimer rod i dit hjem. Voksne med ADHD har allerede problemer med at koncentrere sig og fastholde deres fokus. Må ikke gøre problemet endnu værre ved at opretholde en rodet hjem, der tilbyder distraktioner på hver tur. Holde tingene organiseret. "Have a udpeget sted inde i døren, hvor nøgler, punge og mobiltelefoner gå," Tuckman siger. "Det er nødt til at være så tæt på døren som muligt. Selv om det ikke ser godt der, det er bedre end at køre rundt i huset om morgenen på jagt efter noget, der likvideres et andet sted i huset."
  7. Lyt uden at afbryde. Det kan være svært at kommunikere, når den ene partner har voksne ADHD, fordi hans sind ofte er racing foran samtalen. Han fristes til at afbryde sin ægtefælle, hvilket kan frygtelig fornærme den anden person, fordi det gør det synes som om han ikke er opmærksom eller ikke overveje sin partners tanker til at være så værdifuld som hans. Modstå fristelsen til at afbryde, og fokuser din opmærksomhed på strømmen af ​​samtalen.
  8. Gentag tilbage, hvad du hører. En måde at sikre, at du er meget opmærksom på, hvad din ægtefælle siger, er at gentage, hvad hun siger, umiddelbart efter at hun er færdig med at tale. På denne måde kan hun rette eventuelle fejlfortolkninger eller misforståelser, der måtte være opstået på grund af dårlig kommunikation i begge ender.
  9. Åbent konfrontere dårlig opførsel. Brug ikke voksne ADHD som en undskyldning for at glemme en vigtig aftale eller ærinde eller til impulsivt at gøre en beslutning uden at konsultere din partner. Lidelsen kan have været skyld i ulykken, men du vil stadig nødt til at gøre det godt igen for de fattige adfærd og komme op med en måde at forhindre det i at opstå i fremtiden.
  10. Bevar tålmodighed (på begge sider). Den person uden voksne ADHD har brug for at være tålmodig og forstå, at ægtefællen eller partneren har en medicinsk tilstand, og får brug for hjælp at overvinde nogle af de problemer, som ADHD symptomer. Den person med ADHD har brug for at være tålmodig og forstå, at ægtefællen eller partneren bliver nødt til at gøre lister og gentagne gange tilbyde påmindelser om, hvad der skal gøres.

"Det vigtigste ting at huske er, at du er på samme hold," Tuckman siger. "Normalt når relationer løbe ind i problemer, er, når par glemmer de er på samme hold Det bliver en nulsumsspil -. For mig at vinde, skal du tabe."