Evb2

ADHD behandling med neurofeedback

Neurofeedback er en alternativ behandling, der har vist en vis løfte til behandling børn med ADHD. Find ud af, hvad eksperterne synes om neurofeedback som ADHD behandling.

Neurofeedback er en ældre form for terapi med en nyere navn - det plejede at blive kaldt elektroencefalografiske (EEG) biofeedback. EEG er en måling af hjernens elektriske aktivitet, eller hjernebølger. Teorien bag neurofeedback for ADHD er, at børn med ADHD kan lære at kontrollere deres egne hjernebølger og reducere deres ADHD symptomer.

"Neurofeedback har eksisteret siden omkring 1972, da undersøgelser viste, at biofeedback ved hjælp af en EEG maskine kunne bruges til at hjælpe folk med at genvinde nogle motoriske funktioner efter et slagtilfælde eller at hjælpe med at kontrollere migræne hovedpine," forklarer William Shryer, DCSW, LCSW, klinisk direktør for Diablo Behavioral Health i Danville, Californien "Brugen af ​​neurofeedback som ADHD behandling er nyere og har været kontroversiel på grund af mangel af velkontrollerede studier."

De fleste af de undersøgelser, der er blevet gjort på ADHD og neurofeedback har kigget på at behandle børn med ADHD - ADHD kan påvirke op til 8,7 procent af de europæiske børn. "Børn synes at reagere bedre på neurofeedback," siger J. Lawrence Thomas, ph.d., en neuropsykolog på fakultetet på NYU Medical Center og Albert Einstein College of Medicine, både i New York City. "Processen med neurofeedback er mindre en barriere for børnene. De" få det, "mens voksne er mindre modtagelige. Kids med ADHD ikke behøver at blive overbevist om, at de kan gøre det."

Hvor neurofeedback behandling virker for ADHD

Der findes flere typer af hjerne bølge aktivitet, der kan måles ved en EEG maskinen, mens du er vågen. Beta (hurtig) bølger ses, når du koncentrere og løse problemer. Theta (langsom) bølger ses, når du er døsig eller dagdrømmer.

Neurofeedback som ADHD behandling er baseret på den iagttagelse, at voksne eller børn med ADHD har for mange theta bølger og ikke nok beta bølger. Ved at måle hjernebølger og lade patienten med ADHD, når de skifter fra beta til theta bølger, kan vedkommende være i stand til at lære at forøge sin beta-aktivitet og mindske sin theta-aktivitet.

Den feedback kan være så simpelt som en lyd, der advarer dig, når du har betabølger eller feedback kan programmeres ind i et videospil. "Biofeedback og neurofeedback er lovende, fordi de uddanner personen til at kontrollere deres egen fysiologi. Personen er uddannet til at sænke de langsomme bølger og øge de hurtige bølger i de frontale områder af hjernen," siger Thomas.

Fordele og ulemper ved neurofeedback for ADHD behandling

Den tøven om neurofeedback for ADHD skyldes en mangel på gode studier for at understøtte dets anvendelse. Det kan ændre sig, efterhånden som flere undersøgelser er ved at blive gjort for at teste neurofeedback hos børn med ADHD.

Her er nogle fordele:

  • Mange forældre ikke ønsker deres børn til at tage medicin for ADHD. "Nogle forældre som nægter medicin på princippet er blevet betaget af resultaterne af neurofeedback," bemærker Thomas.
  • Neurofeedback har potentiale til at tillade et barn eller en voksen til at styre sin egen fysiologi. "I det lange løb, der kan føre til lavere omkostninger og bedre sundhed," siger Thomas.

Her er nogle ulemper:

  • "Selv om der er nogle fordele, de er ikke varige fordele og ikke signifikant i forhold til de kendte fordele ved medicinsk behandling," siger Shryer.
  • Neurofeedback kan være meget dyrt, og da det anses komplementær og alternativ behandling, kan det ikke være dækket af en forsikring.

Hvilke aktuelle forskning siger om neurofeedback til børn med ADHD

En nylig undersøgelse offentliggjort i Journal of Child Psychology og Psykiatri fandt, at børn behandlet med neurofeedback havde en reduktion i deres ADHD symptomer sammenlignet med en kontrolgruppe. De konkluderede, at neurofeedback er effektiv, men mere forskning er nødvendig.

Den professionelle advisory board af børn og voksne med Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder (Chadd) også, at neurofeedback er muligvis effektive, men har brug for mere undersøgelse.

The National Resource Center på ADHD konkluderer, efter at have gennemgået alle de tilgængelige undersøgelser, er der stadig betydelige bekymringer om neurofeedback som en behandling for børn med ADHD. De anfører, at der er nok beviser til at fortsætte med at studere neurofeedback, men ikke nok til at understøtte en endelig erklæring om, at det er effektivt.

Juryen kan stadig være ude på neurofeedback som ADHD behandling, men forskningen er aktiv, og vi kan have flere svar snart. Hvis du har et barn med ADHD eller hvis du er en voksen med ADHD og interesserede i neurofeedback, så tal med din læge. Neurofeedback er stadig betragtes som en komplementær og alternativ ADHD behandling og skal afvejes mod andre accepterede behandlinger, der har vist sig at være effektiv.