Evb2

9 alvorlige øjensymptomer at se ud for

Blinkende lys, flydere og øjensmerter - disse er blot nogle af de advarselstegn, der skal bede dig om at se dine øjne læge.

Mere end 285 millioner mennesker er synshandicappede på verdensplan, ifølge World Health Organization (WHO). Af disse tilfælde kunne omkring 80 procent af dem er blevet undgået eller hærdes.

Derfor er regelmæssige øjenundersøgelser er så vigtige - de kan være særligt nyttigt i forbindelse med afsløring progressive øjenlidelser såsom grøn stær (en almindelig tilstand, der typisk har få symptomer i de tidlige stadier).

Men i nogle tilfælde kan mennesker oplever symptomer såsom en ændring i syn eller øjensmerter, der kræver øjeblikkelig lægehjælp. Hvis du oplever nogen af ​​disse følgende symptomer, se en øjenlæge med det samme:

Blinkende lys, flydere, eller en grå skygge i dit syn. Pludseligt indsættende blinkende lys, en mærkbar stigning i mængden af flydere, en skygge i dit perifere syn, eller en grå gardin bevæger sig over dit synsfelt kan være tegn på en nethindeløsning - nerve lag i den bageste del af øjet, der sender billeder til hjernen. Nærsynethed, øjensygdomme som grøn stær, og fysisk skade på øjet er blandt årsagerne til nethindeløsning. Medmindre den behandles hurtigt, normalt med kirurgi, kan nethindeløsning føre til blindhed.

Ethvert tab af synet, især hvis pludselig eller på det ene øje. Pludselig synstab kunne signalere en række øjensygdomme og betingelser. Den ene er makuladegeneration, også kendt som aldersrelateret makuladegeneration eller AMD, som er en førende årsag til synstab i mennesker 65 og ældre i Europa. Synstab forårsaget af AMD kan være gradvis, men i nogle tilfælde kan det være pludselige - når blodkarrene i øjet lækage væske eller blod under nethinden, som består af nerveceller, der tillader dig at se. En anden årsag til pludselig synstab kunne være en form for grøn stær, hvilket fører til en hurtig opbygning af fluidtryk i øjet, der skader synsnerven.

Smerter i øjnene. De fleste øjensygdomme er smertefri, men nogle betingelser eller skader kan resultere i smerter i øjet, siger Richard Shugarman, MD, en talsmand for Det Europæiske Akademi for Oftalmologi og en øjenlæge i West Palm Beach, kan Fla Øjensmerter være forårsaget af glaukom, tørre øjne, en øjenskade, en ridset hornhinde, eller endog kræft i øjet.

Øjenskader. Enhver væsentlig skade på øjet, bør vurderes af en læge, især hvis der er rødme eller smerte, der varer mere end 15 til 20 minutter.

Vedvarende ubehag i øjet. Hvis du oplever ubehag i øjet efter at gøre en aktivitet, hvor en lille partikel kan have indtastet dit øje, såsom hamre eller arbejder under en bil, skal du ikke ignorere det. Har dine øjne tjekket ud af en læge for at sikre, at du ikke har en udenlandsk partikel i øjet, hvilket kan forårsage en infektion.

Røde øjne ". Har to røde øjne er nok ikke så alvorlig som en røde øjne," siger Dr. Shurgarman. Når begge øjne er røde på samme tid, kunne det være et tegn på en forkølelse eller øjenbetændelse (pink øjet) - mindre infektioner, der er selv-healing. Men en røde øjne kan være en indikator for en dybere inflammation, såsom scleritis eller uveitis. Scleritis er betændelse i den hårde, ydre beskyttende barriere omkring øjet, og uveitis er betændelse og hævelse af det midterste lag af øjeæblet.

Øjengener hvis du er en kontaktlinse bæreren. Mens de fleste mennesker, der bruger kontaktlinser ikke oplever problemer, når de følger reglerne for ordentlig kontakt linse pleje og brug, kan alvorlige infektioner lejlighedsvis forekomme. Hvis du bruger kontaktlinser, aldrig ignorere smerter i øjet, rødme eller ubehag - se en øjenlæge med det samme.

Sløret syn. Selv om det rydder op, sløret syn kan være et tegn på en række øjenproblemer såsom glaukom, uveitis, en iturevet nethinden, eller AMD. At miste synet på det ene øje, kan være et tidligt symptom på et slagtilfælde. "Vision tab, især på det ene øje, kan være et tegn på, at halspulsåren, som er storleverandør af blod til øjnene, er blokeret," siger Shugarman.

Øjenkirurgi komplikation. Hvis du har haft øje kirurgi og oplever rødme, smerter i øjnene eller sløring af synet, ringe til din læge med det samme for en evaluering.

Selv hvis et symptom vises, og går væk, du er bedre stillet tjekke med din øjenlæge, hvis du støder nogen af ​​disse advarselstegn. Eye symptomer bør aldrig blive ignoreret.